Terug naar kaart

Documenten Jannetje Schouten:

   Bewerking geboorteakte 23-09-1812,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0501A burgerlijke stand Leiden inv.nr. 7414 geboorten 1812 akte nr. 485.
In het jaar achtien honderd en twaalf, de drie en twintigste september, verschenen voor ons Burgemeester, ambtenaar van de Burgerlijke Stand van Leiden, Arrondissement Leiden, departement van de monden van de Maas, Adrianus Schouten, oud vier en dertig jaren lakenperser, wonende op de Oude Voldersgracht, Kanton van Leiden N. 2 wijk zes, N. 703, welke ons verklaarde dat op de twee en twintigste september op tien uur 's ochtends een kind van het vrouwelijk geslacht geboren is, waarvan moeder is Maria Schuurman, zijn huisvrouw, aan welk kind hij de voornaam geeft van
Jannetje
Welke verklaring wordt afgelegd in tegenwoordigheid van Hendrik Baart, oud een en vijftig jaren, wever, wonende op de Oude Voldersgracht, Kanton van Leiden No. 2 wijk zes, N. 702 en van Paulus Laggalie, oud een en veertig jaren, 'ouvrier à la Grue', wonende op de Oude Voldersgracht, Kanton van Leiden No. 2 wijk zes, N. 704.
De vader en de getuigen kunnen niet schrijven, na voorlezing van de akte is deze door ons getekend.
   Bewerking huwelijksakte 16-12-1857,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4848 huwelijken 1857 akte nr. 275.
In het jaar achttien honderd zeven en vijftig, den zestienden December des voormiddags ten elf ure, zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Leyden, op het Raadhuis verschenen Abram Barent Hofkiens, oud acht en vijftig jaren, Schoenmaker, geboren te Leyden en aldaar gedoopt den acht en twintigsten April zeventien honderd negen en negentig, blijkens doopacte, wonende aan de Middelstegracht alhier, weduwnaar van Maria Nieuwenburg, overleden te Leyden den twintigsten September achttien honderd zeven en vijftig, blijkens doodacte, meerderjarige zoon van Pieter Hofkiens en van Rachel de Gier, overleden en Jannetje Schouten, jongedochter, oud vijf en veertig jaren, zonder beroep, geboren te Leyden den twee en twintigsten September achttien honderd twaalf, blijkens geboorteacte, wonende in de Kruisstraat alhier, meerderjarige dochter van Adrianus Schouten en Maria Schuurman, beiden overleden

welke aan ons verzocht hebben het door hen voorgenomen huwelijk te voltrekken, waarvan de afkondigingen voor de hoofddeur van het Raadhuis zijn geschied, namelijk: de eerste den zesden December en de tweede den dertienden December dezes jaars, beide dagen des middags ten twaalf ure.
Geene verhindering tegen het gemelde huwelijk ter onzer kennis zijnde gebragt, hebben wij, aan hun verzoek voldoende, in tegenwoordigheid der na te noemen getuigen, aan den bruidegom en de bruid afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten, en getrouwelijk alle die pligten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn; waarop door elk hunner afzonderlijk een toestemmend en bevestigend antwoord zijnde gegeven: verklaren wij in naam der wet, dat

Abram Barent Hofkiens en Jannetje Schouten door het huwelijk vereenigd zijn. Waarvan wij acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Dirk Peijster, oud vier en zestig jaren, fabriekbediende wonende aan de Sint Jacobsgracht, Jacobus Philippus Cinjee, oud twee en zestig jaren, wever, wonende aan het Levendaal, Bartholomeus Coppy, oud negen en vijftig jaren, zonder beroep, wonende op de Mare en Pieter Zwarts, oud dertig jaren, machinewerker wonende op de Middelstegracht, goede bekenden.
En is deze acte, na gedane voorlezing, door ons, den bruidegom en de getuigen geteekend, verklarende de bruid niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 01-04-1878,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4999 overlijden 1878 akte nr. 353.
In het jaar een duizend acht honderd acht en zeventig den eersten der maand April des namiddags te half een uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Izaak Koet, bekende van den overledene oud twee en vijftig jaren, aanspreker wonende op de Heerengracht alhier en Adrianus Niehot, bekende van den overledene oud acht en veertig jaren, sjouwer, wonende in de Bakkersteeg alhier, welke ons verklaard hebben, dat op den een en dertigsten Maart achttien honderd acht en zeventig des nachts te een uren, in het huis op de Uiterstegracht binnen deze gemeente overleden is:
Jannetje Schouten
oud vijf en zestig jaren, zonder beroep, geboren te Leiden in het jaar achttien honderd twaalf, gewoond hebbende in voornoemd huis, weduwe van Abram Barent Hofkiens, dochter van Adrianus Schouten en Maria Schuurman, beide overleden.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons en de declaranten geteekend.