Terug naar kaart

Documenten Jacoba Schouten:

   Bewerking geboorteakte 04-10-1828,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4689 geboorten 1828 akte nr. 1016.
In het jaar een duizend acht honderd acht en twintig, den vierden der maand October des voormiddags te tien uren, is voor ons Burgemeester der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Adrianus Schouten oud vijftig jaren, lakenperser, wonende in de Vrouwenkamp Wijk 6 No. 1295, welke ons heeft verklaard, dat Maria Schuurman, zijne huisvrouw op den derden October 1828, des morgens te drie uren, bevallen is van een kind, van het vrouwelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Jacoba
De gemelde verklaring is geschied, in tegenwoordigheid van Frans Schouten wonende in de Mirakelsteeg 6 Wijk No. oud vier en twintig jaren, wever en van Nicolaas van den Bosch wonende op het Galgewater Wijk 4 No. 294 oud zes en dertig jaren, Commies.
En hebben de declarant en de 1e getuigen, na gedane voorlezing, verklaard niet te kunnen schrijven, de 2e getuige heeft met ons geteekend.
   Bewerking huwelijksakte 24-07-1867,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4858 huwelijken 1867 akte nr. 221.
In het jaar achttien honderd zeven en zestig, den vier en twintigsten July des voormiddags te elf uren, zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Leyden, op het Raadhuis verschenen Abraham Turenhout, jongman, oud drie en dertig jaren, sjouwer, geboren te Leyden, wonende aan de Uiterstegracht alhier; meerderjarige natuurlijke zoon van Catharina Turenhout, zonder beroep, mede wonende aan de Uiterstegracht. Overleggende zijne geboorte-acte en het Certificaat van voldoening aan de wet op de Nationale Militie en Jacoba Schouten, jongedochter, oud acht en twintig jaren, zonder beroep, geboren te Leyden. Wonende in de Vrouwenkamp alhier; meerderjarige dochter van Adrianus Schouten en van Maria Schuurmans, beide overleden. Overleggende hare geboorteacte

welke aan ons verzocht hebben het door hen voorgenomen huwelijk te voltrekken, waarvan de afkondigingen voor de hoofddeur van het Raadhuis zijn geschied, namelijk: de eerste den veertienden July en de tweede den een en twintigsten July dezes jaars, beide dagen des middags te twaalf uren.
Geene verhindering tegen het gemelde huwelijk ter onzer kennis zijnde gebragt, hebben wij, aan hun verzoek voldoende, in tegenwoordigheid der na te noemen getuigen, aan den bruidegom en de bruid afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten, en getrouwelijk alle die pligten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn; waarop door elk hunner afzonderlijk een toestemmend en bevestigend antwoord zijnde gegeven: verklaren wij in naam der wet, dat
Abraham Turenhout en Jacoba Schouten door het huwelijk vereenigd zijn. Waarvan wij acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Pieter Hofkes, oud vier en veertig jaren, zonder beroep, neef van de bruid, Jacobus Philippus Cinjee, oud een en zeventig jaren, zonder beroep, Willem van Zaanen, oud zeventig jaren, sjouwer, en Andries Piket, oud vier en zestig jaren, sjouwer, goede bekenden, alle wonende te Leyden.
En is deze acte, na gedane voorlezing, door ons de bruid en de twee eerste getuigen geteekend, verklarende de bruidegom en de overige getuigen niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 25-01-1897,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv. nr. 5018 overlijden 1897 akte nr. 75.
In het jaar een duizend acht honderd zeven en negentig den vijf en twintigsten der maand Januari zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Adrianus Schouten oud vijf en veertig jaren, aanspreker wonende te Leiden en Johannes Jacobus de Vlaam oud negen en veertig jaren, aanspreker, wonende te Leiden, welke ons verklaarde hebben dat op den drie en twintigsten Januari achttien honderd zeven en negentig namiddags te zes uren, binnen deze gemeente overleden is:
Jacoba Schouten
oud negen en zestig jaren, zonder beroep geboren te Leiden wonende te Leiden, gehuwd met Abraham Turenhout, dochter van Adrianus Schouten en Maria Schuurman, beide overleden.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons en de declaranten geteekend.