Terug naar kaart

Documenten Johanna Maria Schouten:

   Bewerking geboorteakte 31-01-1842,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4703 geboorten 1842 akte nr. 136.
In het jaar een duizend acht honderd twee en veertig, den een en dertigsten der maand Januari des middags ten twaalf ure, is voor ons Wethouder der Stad Leyden, gedelegueerd Ambtenaar tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Adrianus Schouten oud drie en dertig jaren, Wolkammer wonende in de Haverstraat, welke ons heeft verklaard, dat Susanna Catharina Hennik zijne huisvrouw, op den dertigsten Januari achttien honderd twee en veertig, des morgens ten negen ure, bevallen is van een kind, van het vrouwelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornamen van
Johanna Maria.
Van welke verklaring wij deze acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Christiaan Bourgois wonende in de Geerestraat oud acht en twintig jaren, Machinewerker en van Willem Kasteelen wonende op de Geeregracht oud drie en twintig jaren, Warmoezier
En is deze acte na gedane voorlezing door ons, geteekend, de declarant en de getuigen verklaarden niet te kunnen schrijven.
   Bewerking huwelijksakte 23-11-1870,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4861 huwelijken 1870 akte nr. 278.
In het jaar achttien honderd Zeventig, den drie en twintigsten November des voormiddags te elf uren, zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Leiden, op het Raadhuis verschenen Clement Andries Hendrik den Bezemer, Jongman, oud negen en twintig jaren, fabriekwerker, geboren te Leiden, wonende in de Kruisstraat alhier; meerderjarige natuurlijke zoon van Maike Helena den Bezemer, zonder beroep wonende te Bodegraven. Overleggende zijne geboorteacte en het Certificaat van voldoening aan de wet op de Nationale Militie. en Johanna Maria Schouten, jongedochter oud acht en twintig jaren, zonder beroep, geboren te Leiden, wonende in de Kruisstraat alhier; meerderjarige dochter van Adrianus Schouten en van Susanna Catharina Hennik, beide overleden. Overleggende hare geboorteacte en de doodacten harer ouders.

Welke aan ons verzocht hebben het door hen voorgenomen huwelijk te voltrekken, waarvan de afkondigingen voor de hoofddeur van het Raadhuis zijn geschied, namelijk de eerste den dertienden November en de tweede den twintigsten November dezes jaars, beide dagen des middags te twaalf ure.
Geene verhindering tegen het gemelde huwelijk ter onzer kennis zijnde gebragt, hebben wij, aan hun verzoek voldoende, in tegenwoordigheid der na te noemen getuigen, aan den bruidegom en de bruid afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten, en getrouwelijk alle die pligten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn; waarop door elk hunner afzonderlijk een toestemmend en bevestigend antwoord zijnde gegeven: verklaren wij in naam der wet, dat

Clement Andries Hendrik den Bezemer en Johanna Maria Schouten door het huwelijk vereenigd zijn. Waarvan wij acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Willem van Zanen, oud vier en zeventig jaren, sjouwer, Andries Piket, oud negen en zestig jaren, sjouwer, Johannes Andries van Stralen, oud vier en dertig jaren, [..... ?] en Pieter van den Bogaard oud twee en dertig jaren, sjouwer, goede bekenden, alle wonende te Leiden.
En is deze acte, na gedane voorlezing, door ons, den bruidegom en den derden getuige geteekend, verklarende de bruid en de overige getuigen niet te kunnen schrijven.
   Persoonskaart nr. 034072 voorzijde,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0354-01 bevolkingsregister 's-Gravenhage inv.nr. 0092 1913-1939 akte nr. 00927.
   Bewerking overlijdensakte 21-12-1920,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 1512 overlijden 1920 akte nr. 4151.
Heden den een en twintigsten December negentien honderd twintig verschenen voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente 's-Gravenhage, Evert Jan Montfoort oud twee en vijftig jaren en Jan Timp oud drie en vijftig jaren boden wonende alhier verklarende, dat
Johanna Maria Schouten,
zonder beroep, wonende alhier, op den achttienden dezer des avonds ten acht ure is overleden, oud acht en zeventig jaren, geboren te Leiden, weduwe van Clement Andries Hendrik den Bezemer, zijnde de verdere gegevens den aangevers niet bekend.
Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.