Terug naar kaart

Documenten Maria Schouten:

   Bewerking geboorteakte 18-06-1825,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4686 geboorten 1825 akte nr. 623.
In het jaar een duizend acht honderd vijf en twintig, den achttienden der maand Juny des voormiddags ten [onleesbaar] uren, is voor ons Wethouder der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Geertrui van der Haas, oud zeven en dertig jaren, vroedvrouw wonende in de Donkersteeg Wijk 6 No. 336, welke ons heeft verklaard dat Johanna Terdu oud zes en twintig jaren, ongehuwd, spinster, wonende aan de Doelenachtergracht Wijk 1 No. 374 op zestienden Juny 1825 des namiddags ten een uren, bevallen is van een kind, van het vrouwelijk geslacht, aan hetwelk zij bij deze geeft de voornaam van
Maria (Terdu)
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Jacobus Maessen wonende in de Zegersteeg Wijk 1 No. 465 oud negen en veertg jaren kleedermaker en van Nicolaas de Bruijn wonende aan de Doelengracht Wijk 1 No. 387 oud zes en twintig jaren, kaartenmaker
En hebben de declarant en de 1e getuigen deze met ons geteekend, de tweede getuige verklaarde niet te kunnen schrijven
   Bewerking akte van erkenning 22-12-1829,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4690 geboorten 1829 akte nr. 1225.
In het jaar een duizend acht honderd negen en twintig, den twee en twintigsten der maand December des voormiddags ten tien ure, is voor ons Wethouder der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Christiaan Schouten oud zeven en twintig jaren, spinder wonende op de Doelenachtergracht Wijk 1 No. 376 welke ons heeft verklaard, dat hij zich erkende de vader te zijn van een kind van het vrouwelijk geslacht geboren op den zestienden Juny des jaars achtien honderd vijf en twintig en in het register van geboorte van genoemd jaar Sub N 623 op de achttienden Juny ingeschreven onder de voornaam van
Maria
en hetzelve te hebben gehad uit Johanna Terdu waarmede hij is gehuwd op den achttien December achttien honderd acht en twintig.
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Isaac Terdu wonende op de Doelenachtergracht Wijk 1 No. 376 oud zes en zestig jaren, opperman en van Ary Martijn wonende op de Doelenachtergracht Wijk 1 No. 376 oud twee en vijftig jaren, opperman.
En hebben de 2e getuigen, na gedane voorlezing met ons geteekend de eerste getuige verklaard niet te kunnen schrijven.
   Bewerking huwelijksakte 25-11-1868,
   Het Utrechts Archief: nr. 481 burgerlijke stand Amersfoort inv.nr. 800-06 huwelijken 1868 akte nr. 83.
Op heden den vijf en twintigsten dag der maand November achttien honderd acht en zestig, zijn voor ons ondergeteekende Jean Philippus Schluiters, Wethouder, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand te Amersfoort, in het huis der Gemeente verschenen, ten einde een Huwelijk aan te gaan: Georgius Stalhosen, trompetter bij de rijdende artillerie, oud ruim negen en dertig jaren, geboren te Mechelen en wonende alhier, meerderjarige zoon van Petrus Stalhosen en Maria Geertruida Stoks, beide overleden; En Maria Schouten, zonder beroep, oud drie en veertig jaren, geboren te Leijden en wonende alhier, meerderjarige dochter van Christiaan Schouten en Johanna Terdu, beide overleden. En hebben zij tot dat einde aan ons overgelegd: Vooreerst, de akte waaruit blijkt dat de beide afkondigingen alhier zonder stuiting hebben plaats gehad op Zondagen den vijftienden en twee en twintigsten November dezes jaars; te tweeden, hunnen geboorte akten; en ten derden: de toestemming tot dit Huwelijk verleend door den Heer Kommandant van bovengenoemd regiment artillerie. Voorts verklaarden ons de Comparanten bij deze als wettig te erkennen vier kinderen van het vrouwelijk geslacht, genaamd: Johanna Wilhelmina Schouten geboren den elfden Junij achttien honderd acht en vijftig te Leijden; Cornelia Maria Schouten, mede te Leijden geboren den zestienden Julij achttien honderd en zestig; Maria Schouten geboren te Arnhem den derden December achttien honderd vier en zestig en Maria Geertruida Schouten mede geboren te Arnhem den vierden Augustus achttien honderd zeven en zestig van welke de geboorte extracten ten dezen zijn overgelegd.

Waarna wij hun in het openbaar hebben afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten, en getrouwelijk alle de pligten zullen vervullen, welke door de Wet aan den Huwelijken Staat verbonden zijn, hetwelk door hen uitdrukkelijk met ja beantwoord zijnde, hebben wij in naam der Wet uitspraak gedaan, dat zij door den Echt zijn vereenigd.

In tegtnwoordigheid van Mattheus Scharff, oud acht en vijftig jaren, meester zwaardveger, Johannes de Jong, oud acht en veertig jaren, Johann Wilhelm Carl Leuchfeld, oud acht en dertig jaren, beide trompetters en Johannes Hendrikus Frederik Visvoogt, oud vier en dertig jaren, wachtmeester-schrijver, allen van het Korps rijdende artillerie, wonende alhier bekenden van de Comparanten, als getuigen ten dezen verzocht.
Welke deze akte, na gedane voorlezing, met ons en de Comparanten hebben geteekend op dato als boven
   Bewerking overlijdensakte 07-10-1916,
   Het Utrechts Archief: nr. 463 burgerlijke stand Amersfoort inv.nr. 76-03 overlijden 1916 akte nr. 348.
Heden zeven October negentien honderd zestien, zijn voor mij Ambtenaar van den Burgerlijken Stand te AMERSFOORT, verschenen Dirk Meester van beroep aanspreker oud twee en vijftig jaren en Hermanus Arnoldus van Zwieten van beroep concierge oud acht en dertig jaren, wonende beiden alhier welke mij hebben verklaard: dat op zes October dezes jaars, des voormiddags ten kwart over twaalf ure, binnen deze gemeente is overleden:
Maria Schouten
oud een en negentig jaar, zonder beroep, geboren te Leiden en wonende alhier, weduwe van Georgius Stalhosen, dochter van Christiaan Schouten en Johanna Terdu, beiden overleden.
Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.