Terug naar kaart

Documenten Johannes Schouten:

   Bewerking geboorteakte 30-11-1829,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4690 geboorten 1829 akte nr. 1156.

In het jaar een duizend acht honderd negen en twintig, den dertigsten der maand November des middags ten half een ure, is voor ons Wethouder der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Christiaan Schouten, oud zes en twintig jaren, spinder wonende op de Doelenachtergracht Wijk 1 No. 376 welke ons heeft verklaard dat Johanna Terdu, zijne huisvrouw op den acht en twintigsten November des avonds ten negen ure, bevallen is van een kind, van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Johannes,
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Christiaan Schouten wonende op de Doelenachtergracht Wijk 1 No. 374 oud vijftg jaren nachtwaker en van Isaac Terdu wonende aan de Doelenachtergracht Wijk 1 No. 376 oud zes en zestig jaren, opperman.
En hebben de declarant en de 2e getuigen, na gedane voorlezing, verklaard niet te kunnen schrijven de eerste getuige heeft met ons geteekend.
   Bewerking overlijdensakte 07-12-1829,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4950 overlijden 1829 akte nr. 1277.
In het jaar een duizend acht honderd negen en twintig, den zevenden der maand December des middags ten half een ure, is voor ons Burgemeester der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Christiaan Schouten, oud zes en twintig jaren, spinder wonende op de Doelenachtergracht Wijk 1 No. 376 en Izak Terdu oud zeven en zestig jaren, opperman, wonende op de Doelenachtergracht Wijk 1 No. 376 welke ons verklaard hebben, dat op den zevenden der maand December 1829 s nachts ten half een ure, in het huis op de de Doelenachtergracht Wijk 1 No. 376 overleden is
Johannes Schouten
geboren te Leyden oud acht dagen, zonder beroep, gewoond hebbende in voornoemd huis, zoon van Christiaan Schouten en Johanna Terdu, wonende alhier.
En hebben de delaranten, na gedane voorlezing, verklaard niet te kunnen schrijven.