Terug naar kaart

Documenten Jansje Schouten:

   Bewerking geboorteakte 02-02-1820,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4681 geboorten 1820 akte nr. 107.
In het jaar een duizend acht honderd en twintig, den tweeden der maand Februarij des voormiddags ten elf ure, is voor ons Burgemeester der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Geertrui van der Haas, oud een en dertig jaren, vroedvrouw wonende alhier, welke ons heeft verklaard dat in het huis op de Doelenachtergracht Wijk 1 No. 586, Johanna Terdu ongehuwd, oud een en twintig jaren, spinster, op den een en dertigsten Januarij 1820 des avonds ten zeven ure, bevallen is van een kind, van het vrouwelijk geslacht, aan hetwelk zij bij deze geeft de voornaam van
Jansje (Terdu)
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Jacobus Maassen wonene in de Zegersteeg Wijk 1 No. 464 oud drie en veertg jaren kleedermaker en van David Oudshoorn wonende op de Doelengracht Wijk 1 No. 387 oud een en twintig jaren, wever
En hebben de declarant en de 1e getuigen deze met ons geteekend, de tweede getuige verklaarde niet te kunnen schrijven
   Bewerking akte van erkenning 22-12-1829,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv. nr. 4690 geboorten 1829 akte nr. 1224.
In het jaar een duizend acht honderd negen en twintig, den twee en twintigsten der maand December des voormiddags ten tien ure, is voor ons Wethouder der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Christiaan Schouten oud zeven en twintig jaren, spinder wonende op de Doelenachtergracht Wijk 1 NO. 376 welke ons heeft verklaard, dat hij zich erkende de vader te zijn van een kind van het vrouwelijk geslacht ingeschreven in de Registers van den Burgerlijken Stadn op den tweeden Februarij des jaars achtien honderd twintig sub N. 107 en geboren op den een en dertigsten Januarij 1820, aan welk kind is gegeven de voornaam van Jansje
en hetzelve te hebben gehad uit Johanna Terdu waarmede hij is gehuwd op den achttien December achttien honderd acht en twintig.
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Isaac Terdu wonende op de Doelenachtergracht Wijk 1 No. 376 oud zes en zestig jaren, opperman en van Ary Martijn wonende op de Doelenachtergracht Wijk 1 No. 376 oud twee en vijftig jaren, opperman.
En hebben de 1e getuigen, na gedane voorlezing verklaard niet te kunnen schrijven; de tweede getuige heeft met ons geteekend.
   Berwerking huwelijksakte 26-09-1849,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4840 huwelijken 1849 akte nr. 237.
In het jaar achttien honderd negen en veertig, den zes en twintigsten September des voor middags ten half twaalf ure, zijn voor ons Wethouder der Stad Leyden, gedelegeerd Ambtenaar tot het werk van den Burgerlijken Stand, op het Raadhuis gecompareerd Cornelius van der Pluijm, oud drie en dertig jaren, geboren te Dussen op den achtsten December achttien honderd en vijftien blijkens geboorte acte, wonende op de Varkemarkt, meerderjarige zoon van Jan Cornelis van der Pluijm arbeider en Antoinetta van der Pluijm echtelieden wonende te Dussen. Hebbende voldaan aan de Wet op de Nationale Militie, blijkens certificaat afgegeven door de Heer Staatsraad Gouverneur der provincie Noord Brabant in dato den zesden September achttien honderd negen en veertig, ter eene en Jansje Schouten, oud negen en twintig jaren, zonder beroep, geboren te Leyden op den een en dertigsten January achttien honderd en tiwntig, blijkens geboorte acte, wonende op de Varkemarkt meerderjarige dochter van Christiaan Schouten, spinder en Johanna Terdu echtelieden wonende in de Zegersteeg, alhier tegenwoordig en toestemmende, ter andere zijde.

welke aan ons verzocht hebben het door hen voorgenomen Huwelijk te voltrekken, waarvan de afkondigingen voor de hoofddeur van ons Raadhuis zijn geschied, namelijk de eerste den zestienden en de tweede den drie en twintigsten September beide dezes jaars 's middags ten twaalf uren.
Geene verhindering tegen het gemelde Huwelijk ter onzer kennis zijnde gebragt, hebben wij, aan hun verzoek voldoende, in tegenwoordigheid der na te noemen getuigen, aan den Bruidegom en Bruid afgevraagd, of zij elkander aannnemen tot Echtgenooten, en getrouwelijk alle die pligten zullen vervullen, welke door de Wet aan den Huwelijken Staat verbonden zijn; waarop door elk derzelven afzonderlijk een toestemmend en bevestigend antwoord zijnde gegeven: verklaren wij in naam der Wet, dat

Cornelis van der Pluijm en Jansje Schouten door het huwelijk vereenigd zijn, waarvan wij acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Jacobus Simjouw, oud een en dertig jaren, sjouwer wonende op de Uiterstegracht, Frans Flaman oud acht en twintig jaren sjouwer wonende op de Volmolengracht, Lambertus van Ees oud acht en dertig jaren sjouwer wonende in de Kalverstraat en Johannes de Haas oud acht en veertig jaren wever wonende op de Waardgracht, goede bekenden.
Hebbende de Comparant na gedane voorlezing deze acte met ons geteekend, de overige verklaarde niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 19-03-1883,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 5004 overlijden 1883 akte nr. 293.
In het jaar een duizend acht honderd drie en tachtig den negentienden der maand Maart des namiddags te half één uren, zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Adrianus Cornelis Kuijl, aanbehuwd zoon van de overledene oud vier en veertig jaren, sjouwer wonende te Leiden en Johannes Cornelis van der Pluijm, zoon van de overledene oud drie en twintig jaren, fabriekwerker, wonende te Leiden, welke ons verklaard hebben, dat op den achttienden Maart achttien honderd drie en tachtig, des namiddags te half twee uren, binnen deze gemeente overleden is:
Jansje Schouten
oud drie en zestig jaren, zonder beroep, geboren te Leiden in het jaar achttien honderd twintig, gewoond hebbende te Leiden, weduwe van Cornelis van der Pluijm, dochter van Christiaan Schouten en Johanna Terdu beide overleden.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons, en den eersten declarant geteekend. De tweede declarant verklaarde niet te kunnen schrijven, hebbende het niet geleerd.