Terug naar kaart

Documenten Maria van Zutphen:

   Bewerking geboorteakte 08-03-1831,
   Het Utrechts Archief: nr. 481 burgerlijke stand Utrecht inv.nr. 697-02 geboorten 1831 nr. 320.
Op heden den achtsten Maart achttien honderd en en dertig, des voormiddags ten half twaalf uren, is voor mij Meester Jonkheer Paulus Adriaan Beelaert, van Oosterwijk, wethouder der Stad Utrecht, gecommitteerd tot de waarneming van den Burgerlijken Stand, verschenen Nicolaas van Zutphen, strijkijzermaker, oud negen en twintig jaren, wonende alhier aan de Breestraat wijk A No. 318. Welke verklaard heeft, dat dezelfs wettige vrouw Sara Drinkenburg, oud vier en twintig jaren, op den zevenden dezer maand des avonds ten acht uren, ten zijnen huize bevallen is van een kind, hetwelk mij gebleken is te zijn van het vrouwelijk geslacht, waaraan hij de voornaam van
Maria heeft gegeven.
Deze verklaring gedaan en acte daarvan opgemaakt in tegenwoordigheid van Anthonie Pas, schoenmaker, oud zes en veertig jaren, wonende alhier aan het Bagijnhof, en Petrus Kluts, buiten beroep, oud vijftig jaren, wonende alhier in de Predikheerenstraat,
die de vader en tweede getuige na voorlezing met mij onderteekend hebben, verklarende de eerste getuige niet te kunnen schrijven.
   Bewerking huwelijksakte 02-10-1850,
   Het Utrechts Archief: nr. 481 burgerlijke stand Utrecht inv.nr. 959-05 huwelijken 1850 nr. 419.
Op heden den tweeden October achttien honderd vijftig, zijn voor ons ondergeteekende Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der stad Utrecht, aan het Huis der Gemeente verschenen, ten einde een huwelijk aan te gaan Jan Johannes Adrianus van der Hammen, barbier, geboren en wonende alhier, meerderjarige zoon van Bernardus van der Hammen en Maria Elisabeth Colmjon, beide overleden: en Maria van Zutphen, werkster, geboren en wonende alhier, oud negentien jaren, minderjarige dochter van Nicolaas van Zutphen, werkman, wonende alhier, en Sara Drinkenburg, overleden;

De afkondigingen hebben alhier, zonder stuiting, plaats gehad den twee en twintigsten en negen en twintigsten der vorige maand.
Zij hebben tot dat einde aan ons overgelegd: 1e hunne Geboorte Extracten; 2e Dood Extracten van de ouders der bruidegom en van de moder van de bruid; 3e Certificaat van voldoening aan de Militie;
De vader van de bruid, alhier tegenwoordig, verklaarde zijn toestemming te geven tot dit huwelijk;
De beide Comparanten verklaarden bij deze te erkennen een kind van het vrouwelijk geslacht, ingeschreven in het geboorte register dezer stad, [ rest slecht leesbaar ] met de voornaam van Pieternella;

Waarna wij hun bij name en afzonderlijk hebben afgevraagd, of zij elkander aannamen als Man en Vrouw en getrouwelijk al de pligten zullen vervullen, welke door de wet aan den Huwelijken Staat verbonden zijn, hetwelk door hen, ieder in het bijzonder met ja beantwoord zijnde, hebben wij in naam der wet uitspraak gedaan, dat zij door het Huwelijk zijn vereenigd. Alles ingevolge de vierde Afdeeling van den derden Titel van het Burgerlijk Wetboek, en in tegenwoordigheid van Hendrikus de Graaff, concierge, oud zeven en veertig jaren, Johannes van Embden, bediende, oud vijf en zevetig jaren, Cornelis Martinus van Giessen, stadsbode, oud acht en vijftig jaren en Willem Hendrik Holijn, stadsbode, oud zes en veertig jaren, wonende allen alhier.
Waarvan wij deze akte hebben opgemaakt en voorgelezen aan de comparanten, die met ons geteekend is door de comparanten en de getuigen, verklarende de vader der bruid niet te kunnen schrijven.
   Bewerking huwelijksakte 21-03-1866,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 635 huwelijken 1866 akte nr. 119.
Heden den een en twintigsten Maart achttien honderd zes en zestig, compareerden in het Raadhuis voor ons Everardus Bonifacius Bois en Wittert-van Hoogland Wethouder, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente 's-Gravenhage: Hendrik Willem Fredrik George Lodewijk Bosman, oud vier en veertig jaren, timmerman, geboren en wonende alhier, Weduwnaar van Maria Brinkman, meerderjarige zoon van Gerrit Bosman en Johanna Lijveldt, beiden overleden, En Maria van Zutphen, oud vijf en dertig jaren, werkster, geboren te Utrecht, wonende alhier, gescheiden echtgenoote van Jan Johannes Adrianus van der Hammen, meerderjarige dochter van Nicolaas van Zutphen, arbeider, wonende te Utrecht en Sara Brinkenburg, overleden.

Dewelke ons verzocht hebben tot de voltrekking van hun huwelijk over te gaan, waarvan de afkondigingen zonder verhindering alhier hebben plaats gehad op den elfden en achttienden dezer.
De Comparanten hebben overgelegd hunne geboorte-akten, de doodakte van zijnen vorige huisvroeu en de akte van ontbindine van de Comparantes vroegere huwelijk.
De comparanten ons te kennen gegeven hebbende dat zij elkander aannemen tot echtgenooten en dat zij getrouwelijk zullen vervullen alle de pligten bij de Wet aan echtgenooten opgelegd, verklaren Wij in naam der Wet, dat

Hendrik Willem Fredrik George Lodewijk Bosman en Maria van Zutphen door het huwelijk zijn verbonden. Al hetwelk heeft plaats gehad in tegenwoordigheid van Johannes Thomas Wouters, oud vier en dertig jaren, metselaar, van Johannes van der Stroom, oud twee en vijftig jaren, timmerman, van Cornelis Gerardus Philipsen, oud een en dertig jaren, opperman en van Jacob van der Linden, oud zes en zeventig jaren, allen wonende alhier.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing onderteekend met den Comparant en de getuigen, hebbende de Comparante verklaard haar naam niet te kunnen schrijven.
   Bewerking huwelijksakte 09-11-1870,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 648 huwelijken 1870 akte nr. 669.
Heden den negenden November achttien honderd zeventig, compareerden in het Raadhuis voor ons Everardus Bonifacius Bois en Wittert-van Hoogland, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente 's-Gravenhage: Johannes Jacobus Schouten, oud zeven en dertig jaren, timmerman, geboren te Leijden, wonende alhier, meerderjarige zoon van Jacobus Schouten en Sara Maria Mulder, beiden overleden, En Maria van Zutphen, oud negen en dertig jaren, naaister, geboren te Utrecht, wonende alhier, weduwe van Hendrik Willem Frederik George Lodewijk Bosman, meerderjarige dochter van Nicolaas van Zutphen, zonder beroep, wonende te Utrecht en Sara Brinkenburg, overleden.

Dewelke ons verzocht hebben tot de voltrekking van hun huwelijk over te gaan, waarvan de afkondigingen zonder verhindering alhier hebben plaats gehad op den dertigsten October en den zesden November dezes jaars.
De Comparanten hebben overgelegd hunne geboorte-akten, de doodakte van haren vorige echtgenoot en het Certificaat van des Comparants voldoening aan de Nationale Militie. De comparanten ons te kennen gegeven hebbende dat zij elkander aannemen tot echtgenooten en dat zij getrouwelijk zullen vervullen alle de ligten bij de Wet aan echtgenooten opgelegd, verklaren Wij in naam der Wet, dat

Johannes Jacobus Schouten en Maria van Zutphen door het huwelijk zijn verbonden. Al hetwelk heeft plaats gehad in tegenwoordigheid van Pieter van den Berg, oud vijf en veertig jaren, zonder beroep, van Jacobus van der Kruk, oud zes en vijftig jaren, koopman, van Johannes Martinus Geneste, oud vijf en vijftig jaren, zonder beroep en van Hendrik Hermanus van Duiven, oud zes en veertig jaren, koetsier, allen wonende alhier.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing onderteekend met den Comparant en de getuigen, hebbende de Comparante verklaard haar naam niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 23-10-1908,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 1448 overlijden 1908 akte nr. 3169.
Heden den drie en twintigsten October negentien honderd acht, compareerden voor ons, Ambtanaar van den Burgerlijken Stand der gemeente 's-Gravenhage, Marinus Johannes Brandes, oud negen en veertig jaren, bidder en Engelbertus Heilbron oud vijf en zestig jaren, zonder beroep, beiden wonende alhier, verklarende, dat
Maria van Zutphen,
zonder beroep, wonende alhier, op den een en twintigsten dezer des namiddags te drie uur is overleden, oud zeven en zventig jaren, geboren te Utrecht, echtgenoote van Johannes Jacobus Schouten, wonende alhier, eerder weduwe van Hendrik Willem Frederik Georg Lodewijk Bosman, dochter van Nicolaas van Zutphen en van Sara Drinkenburg, beiden overleden.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing onderteekend met de comparanten.