Terug naar kaart

Documenten Martinus Cornelis Jacobus van der Tas:

   Bewerking huwelijksakte 06-11-1895,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 740 huwelijken 1895 akte nr. 1166.
Heden den zesden November achttien honderd vijf en negentig, compareerden in het Raadhuis voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente 's=Gravenhage, Martinus Cornelis Jacobus van der Tas, oud een en twintig jaren, gasfitter, geboren en wonende alhier, minderjarige zoon van Martinus van der Tas hoofdagent van politie en van Sophia Johanna Helena van Lier, zonder beroep beiden wonende alhier, alhier tegenwoordig en consenteerende. En Maria Wilhelmina Schouten, oud een en twintig jaren, zonder beroep, geboren en wonende alhier, minderjarige dochter van Johannes Jacobus Schouten, timmerman en Maria van Zutphen, zonder beroep, beiden wonende alhier, mede alhier tegenwoordig en consenteerende

die ons verzocht hebben over te gaan tot de voltrekking van hun huwelijk, waarvan de afkondigingen zonder verhindering alhier hebben plaats gehad op den zeven en twintigsten October en den derden November dezes jaars.
De Comparanten hebben overgelegd hunne geboorte-akten, de toestemming door de Kolonel aan den comparant als militair dienende verleend tot het aangaan van een huwelijjk, benevens het Certificaat zijner voldoening aan de Nationale Militie. De comparanten ons te kennen gegeven hebbende elkander aan te nemen tot echtgenooten, en getrouwelijk te zullen vervullen alle plichten bij de Wet aan echtgenooten opgelegd, verklaren Wij in naam der Wet, dat zij door het huwelijk zijn verbonden.

Al hetwelk heeft plaats gehad in tegenwoordigheid van Jacobus Hendrik Christiaan Brakel, oud vijf en dertig jaren timmerman, van Jacobus Johannes Schouten oud vier en twintig jaren, muzikant, broeder der bruid van Arnoldus van Zutphen oud acht en dertig jaren en van Johannes Cornelis van Zutphen, oud vijf en dertig jaren, steenhouwers, ooms der bruid, wonende de tweede te Arnhem en de overigen alhier.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing onderteekend met de comparanten, zijn ouders haren vader en de getuigen; haar moeder heeft verklaard niet te kunnen schrijven.
   Bewerking huwelijksakte 01-05-1907,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 799 huwelijken 1907 akte nr. 670.
Heden den eersten Mei negentien honderd zeven, zijn voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente 's=Gravenhage, in het raadhuis verschenen: Martinus Cornelis Jacobus van der Tas, oud twee en dertig jaren, rijwielhandelaar, geboren en wonende alhier, weduwnaar van Maria Wilhelmina Schouten, meerderjarige zoon van Martinus van der Tas en van Sophia Johanna Helena van Lier, beiden zonder beroep en wonende alhier. En Johanna Adriana Christina Klaverkamp, oud negen en veertig jaren, zonder beroep, geboren en wonende alhier, meerderjarige dochter van Antonius Wilhelmus Klaverkamp, timmerman, wonende alhier en van Pieternella Johanna Bos, overleden.

die ons verzocht hebben over te gaan tot de voltrekking van hun voorgrnomen huwelijk, waarvan de afkondigingen zonder verhindering alhier hebben plaats gehad op den een en twintigsten en acht en twintigsten April dezes jaars.
De Comparanten hebben ons overgelegd de bij de Wet voorgeschreven akten en bescheiden, zij verklaarden elkander aan te nemen tot echtgenooten en getrouwelijk te zullen vervullen alle de plichten door de Wet aan aan den huwelijken staat verbonden, waarna Wij in naam der Wet, hebben verklaard dat hun huwelijk is voltrokken.

Al hetwelk heeft plaats gehad in tegenwoordigheid van Cornelis Jacobus Leenderd van der Tas, oud acht en twintig jaren, hoefsmid, van Jacobus Leenderd van der Tas, oud zeven en twintig jaren, koetsier, broeders van den bruidegom, van Hendrik Schaap, oud vijf en veertig jaren, tramconducteur en van Nicolaas Gerardus van der Mark, oud vijf en veertig jaren, fondsbode, allen wonende alhier.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing onderteekend met de comparanten en de getuigen
   Bewerking huwelijksakte 09-08-1922,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 940 huwelijken 1922 akte nr. 1173.
Heden den negenden Augustus negentien honderd twee en twintig, verschenen voor mij, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente 's=Gravenhage, in het openbaar in het Huis der Gemeente ten einde een hwelijk aan te gaan: Martinus Cornelis Jacobus van der Tas, oud zeven en veertig jaren, rijwielhandelaar, geboren en wonende alhier, laatst weduwnaar van Johanna Adriana Christina Klaverkamp, meerderjarige zoon van Martinus van der Tas en van Sophia Johanna Helena van Lier, beiden overleden. En Catharina van Schagen, oud negen en twintig jaren, tijpiste, geboren en wonende alhier, meerderjarige dochter van Frederik van Schagen en van Catharina Wendte, beiden overleden.

De afkondiging van dit huwelijk had zonder stuiting alhier plaats op den negenen twintigsten dezer.
Bruidegom en bruid hebben aan mij overgelegd de bij de Wet voorgeschreven akten en bescheiden; zij verklaarden elkander aan te nemen tot echtgenooten en getrouwelijk te zullen vervullen alle de plichten, door de Wet aan den huwelijken staat verbonden, waarna ik in naam der Wet heb verklaard, dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden.

Al hetwelk heeft plaats gehad in tegenwoordigheid van Cornelis Johannes Martinus van der Tas, oud vier en veertig jaren, smid, broeder van den bruidegom, en Frederik van Schagen, oud vier en dertig jaren, kantoorbediende, broeder der bruid.
Hiervan is deze akte opgemaakt, die overeenkomstig de wet is voorgelezen.
   Bewerking overlijdensakte 20-08-1953,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 1727 overlijden 1953 akte nr. 1676.
Heden twintig Augustus negentien honderd drie en vijftig, verscheen voor mij, ambtenaar van de burgerlijke stand van 's-Gravenhage: van Westbroek, Willem, oud een en zestig jaren, bedienaar, wonende te 's-Gravenhage, die verklaarde, dat op negentien Augustus negentien honderd drie en vijftig, te zes uur, vijftien minuten, in de gemeente 's-Gravenhage is overleden:
van der Tas, Martinus Cornelis Jacobus,
oud acht en zeventig jaren, zonder beroep, geboren en wonende te 's-Gravenhage, echtgenoot van: van Schagen, Catharina, te voren achtereenvolgens gehuwd geweest met: Schouten, Maria Wilhelmina en: Klaverkamp, Johanna Adriana Christina, zoon van: van der Tas, Martinus en: van Lier, Sophia Johanna Helena, beiden overleden.
De aangever verklaarde uit eigen wetenschap van het overlijden kennis te dragen.
Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.