Terug naar kaart

Documenten Petrus Franciscus Schouten:

   Bewerking geboorteakte 03-06-1841,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4702 geboorten 1841 akte nr. 661.
In het jaar een duizend acht honderd een en veertig de derden der maand Juny des voormiddags ten tien ure, is voor ons Wethouder der Stad Leyden, gedelegueerd Ambtenaar tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Franciscus Schouten oud acht en dertig jaren, sjouwer wonende in de Mirakelsteeg, welke ons heeft verklaard, dat Jannetje van der Blom, zijne huisvrouw, op den tweeden Juny achttien honderd een en veertig, des nachts ten een ure, bevallen is van een kind, van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornamen van
Petrus Franciscus.
Van welke verklaring wij deze acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Paulus Koolen wonende in de Vrouwekamp oud drie en veertig jaren, Arbeider en van Hendrik Scheen wonende op de Stinkgracht oud zes en veertig jaren, Wolscheider
En is deze acte na gedane voorlezing door ons, en de declarant geteekend, de getuigen verklaard niet te kunnen schrijven.
   Bewerking inschrijving militieregister,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 stadsarchief Leiden inv.nr. 2396 militieregister 1860 Akte nr. 272.
Loteling Petrus Franciscus Schouten (fabriekwerker) geboren op 02-06-1841 te Leiden, wonende te Leiden
Vader Franciscus Schouten
Moeder Jannetje van der Blom
Diversen: Gezicht: ovaal Voorhoofd: plat Ogen: bruin Neus: gewoon Mond: gewoon Kin: rond Wenkbrauwen: blond Haar: blond Lengte: 1.629 mtr. 1 el, 6 palm, 2 duim, 9 streep
Advies mc + vrijgesteld: vrijgesteld voor 1 jaar; vrijstelling; beperkte broederdienst
Zie ook inv.nr. 2298 nr. 258
   Bewerking huwelijksakte 05-02-1890,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 718 huwelijken 1890 nr. 94.
Heden den vijfden Februari achttien honderd negentig, compareerden in het Raadhuis voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente 's=Gravenhage, Petrus Franciscus Schouten, oud acht en veertig jaren, zonder beroep, geboren te Leiden, wonende alhier, meerderjarige zoon van Franciscus Schouten en Jannetje van der Blom, beiden overleden. En Anna Pechtold, oud zes en dertig jaren, werkster, geboren te Rotterdam, wonende alhier, laatst te Gouda woonachtig, meerderjarige natuurlijke niet erkende dochter van Johanna Maria Pechtold zonder beroep, wonende te Rotterdam.

die ons verzocht hebben over te gaan tot de voltrekking van hun huwelijk, waarvan de afkondigingen zonder verhindering alhier hebben plaats gehad, alsmede te Gouda op den negentienden en zes en twintigsten Januari dezes jaars. De comparanten hebben overgelegd hunne geboorte akten, benevens het bewijs der gedane afkondigingen te Gouda.
De comparanten ons te kennen gegeven hebbende elkander aan te nemen tot echtgenooten, en getrouwelijk te zullen vervullen alle plichten bij de Wet aan echtgenooten opgelegd, verklaren Wij in naam der Wet, dat zij door het huwelijk zijn verbonden.

Alhetwelk heeft plaats gehad in tegenwoordigheid van Willem Johannes Schreve, oud twee en dertig jaren, logementhouder, van Johannes van den Wel, oud negen en twintig jaren, broodbakker, van Jacobus Zanoni, oud zes en twintig jaren, koopman en van Jacobus van der Kaaiij, oud vier en dertig jaren, koetsier allen wonende alhier.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing onderteekend met de comparanten en de getuigen.
   Bewerking overlijdensakte 02-05-1898,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 1404 overlijden 1898 akte nr. 1219.
Heden den tweeden Mei achttien honderd acht en negentig, compareerden voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente 's-Gravenhage, Michiel Cornelis van Kampen, oud twee en vijftig jaren en Henri Koenen oud negen en twintig jaren, bidders, wonende alhier. Verklarende, dat
Petrus Franciscus Schouten,
arbeider wonende alhier, op dan dertigsten April dezes jaars, des morgens te tien uren is overleden, oud zes en vijftig jaren, geboren te Leiden, echtgenoot van Anna Pechtold, zoon van Franciscus Schouten en Jannetje van der Blom, beiden overleden.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing onderteekend met de comparanten.