Terug naar kaart

Documenten Adrianus Schouten:

   Bewerking geboorteakte 31-12-1867,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4730 geboorten 1867 akte nr. 1490.
In het jaar een duizend acht honderd zeven en zestig, den een en dertigsten der maand December des namiddags te half een uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der der gemeente Leyden verschenen: Adrianus Schouten oud zeven en twintig jaren, fabriekwerker wonende in de Barbarasteeg, welke ons heeft verklaard, dat Elisabeth Catharina Loeber, zijne huisvrouw, te zijnen huze op den dertigsten December achttien honderd zeven en zestig, des avonds te half zeven uren, bevallen is van een kind van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Adrianus.
Van welke verklaring wij deze acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Lodewijk Antonius Dirksen, oud negen en twintig jaren, timmerman wonende in de Barbarasteeg en van Willem van Zanen, oud zeventig jaren, sjouwer, wonende op de Uiterstegracht.
En is deze acte na gedane voorlezing door ons den declarant en den eersten getuige geteekend. De tweede getuige verklaarde niet te kunnen schrijven.
   Bewerking inschrijving militieregister,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 stadsarchief Leiden inv.nr. 2708 militieregister 1887 akte nr. 310.
Loteling Adrianus Schouten (fabriekwerker) geboren op 30-12-1867 te Leiden, wonende te Leiden
Vader Johannes [ moet zijn: Adrianus] Schouten
Moeder Elisabeth Catharina Loeber
Diversen: Gezicht: ovaal Voorhoofd: rond Ogen: grijs Neus: gewoon Mond: gewoon Kin: rond Wenkbrauwen: bruin Haar: bruin Lengte: 1.722 mtr.
Advies mc + vrijgesteld: vrijgesteld; gebrek aan het rechteroog, gebrek nr. 156
   Bewerking huwelijksakte 14-12-1887,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4883 huwelijken 1887 akte nr. 289.
In het jaar achttien honderd zeven en tachtig, den Veertienden December des middags te twaalf uren, zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden, op het Raadhuis verschenen: Adrianus Schouten oud negentien jaren, fabriekswerker, geboren en wonende te Leiden, minderjarige zoon van Adrianus Schouten, fabriekswerker, en van Elisabeth Catharina Loeber zonder beroep, beiden wonende te Leiden, beiden alhier tegenwoordig en toestemmende. Overleggende zijne geboorteakte en het Certificaat van voldoening aan de wet op de nationale Militie en Pietje Riethoven, oud negentien jaren, geboren te Oegstgeest, wonende te Leiden, minderjarige dochter van Gerrit Riethoven fabriekswerker en van Neeltje de Jong, zonder beroep, beiden wonende te Leiden, beiden alhier tegenwoordig en toestemmende Overleggende hare geboorteakte

welke aan ons verzocht hebben het door hen voorgenomen huwelijk te voltrekken, waarvan de afkondigingen voor de hoofddeur van het Raadhuis zijn geschied, namelijk de eerste den vierden December en de tweede den elfden December dezes jaars beide dagen des middags te twaalf uren.
Geene verhindering tegen het gemelde huwelijk ter onzer kennis zijnde gebracht, hebben wij, aan hun verzoek voldoende, in tegenwoordigheid der na te noemen getuigen, aan den bruidegom en de bruid afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten, en getrouwelijk alle die plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn; waarop door elk hunner afzonderlijk een toestemmend en bevestigend antwoord zijnde gegeven, verklaren wij in naam der wet, dat

Adrianus Schouten en Pietje Riethoven door het huwelijk vereenigd zijn. Waarvan wij akte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van David de Rek oud negen en zestig jaren, sjouwer, Adrianus Niehot, oud acht en vijftig jaren, sjouwer, Johannes Andree, oud negen en vijftig jaren en Pieter van den Bogaard, oud acht en veertig jaren, sjouwer, goede bekenden, allen wonende te Leiden.
En is deze akte, na gedane voorlezing door ons , den bruidegom, de bruid, den vader van den bruidegom en de drie eerste getuigen geteekend, verklarende de moeder van den bruidegom de ouders van de bruid en de laatste getuige niet te kunnen schrijven als hebbende zij de schrijfkunst niet geleerd.
   Bewerking overlijdensakte 13-01-1941,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 1005 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 129 overlijden 1941 akte nr. 49.
Heden dertein Januari negentien honderd een en veertig, verscheen voor mij, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden: Friesema, Antonius Leonardus, oud zes en twintig jaren, bediende, wonende te Leiden die verklaarde, daarvan uit eigen wetenschap kennis dragende, dat op tien januari dezes jaars, des namiddags ten half drie ure, binnen deze gemeente is overleden:
Schouten, Adrianus,
oud drie en zeventig jaren, zonder beroep, geboren te Leiden, wonende te Leiden. Weduwnaar van: Riethoven, Pietje; Zoon van: Schouten, Adrianus, en van: Loeber, Elisabeth Catharina, beide overleden.
Waarvan akte, welke is voorgelezen.