Terug naar kaart

Documenten Jacobus Schouten:

   Bewerking geboorteakte 04-08-1871,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4734 geboorten 1871 akte nr. 460.
In het jaar een duizend acht honderd een en zeventig, den achtsten der maand April des namiddags te half twee uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Adrianus Schouten oud drie en dertig jaren, fabriekwerker wonende op het Levendaal, welke ons heeft verklaard, dat Elisabeth Catharina Loeber, zijne huisvrouw, te zijnen huize op den achtsten April achttien honderd een en zeventig, des morgens te half vijf uren, bevallen is van een kind van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Jacobus.
Van welke verklaring wij deze acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Hendrik van Dam, oud drie en dertig jaren, sigarenmaker, wonende op het Levendaal en van Gerrit de Meij, oud een en veertig jaren, fabriekwerker, wonende in de Haverstraat.
En is deze acte na gedane voorlezing door ons den declarant en den tweeden getuige geteekend. De eerste getuige verklaarde niet te kunnen schrijven.
   Bewerking inschrijving militieregister,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 stadsarchief Leiden inv.nr. 2320 militieregister 1891 akte nr. 204.
Loteling Jacobus Schouten (kruidenier) geboren op 08-04-1871 te Leiden, wonende te Leiden
Vader Adrianus Schouten
Moeder Elisabeth Catharina Loeber
Diversen: Gezicht: ovaal Voorhoofd: laag Ogen: grijs Neus: breed Mond: klein Kin: rond Wenkbrauwen: blond Haar: blond Lengte: 1.806 mtr.
Advies mc + vrijgesteld: tot dienstneming aangewezen; vrijstelling; zwakke borst
Onderdeel: reg. grenadiers en jagers
Stamboeknummer: 53825
Paspoort: 1898-05-03
   Bewerking huwelijksakte 16-08-1899,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 756 huwelijken 1899 akte nr. 936.
Heden den zestienden Augustus achttien honderd negen en negentig, compareerden in het Raadhuis voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente 's-Gravenhage, Jacobus Schouten, oud acht en twintig jaren, gevangenbewaarder, geboren te Leiden, wonende alhier, meerderjarige zoon van Adrianus Schouten overleden, en van Elisabeth Catharina Loeber zonder beroep wonende te Leiden alhier tegenwoordig en consenteerende. En Cornelia Johanna Arendse, oud een en dertig jaren, naaister, geboren en wonende alhier, meerderjarige dochter van Arend Arendse overleden en Annetta Johanna van Mourik zonder beroep wonende alhier,

die ons verzocht hebben over te gaan tot de voltrekking van hun huwelijk, waarvan de afkondigingen zonder verhindering alhier hebben plaatsgehad op den zesden en dertienden dezer.
De Comparanten hebben overgelegd hunne geboorte akten, de dood akte zijns vaders, benevens het certificaat van des comparants voldoening aan de Nationale Militie. De comparanten ons te kennis gegeven hebbende elkander aan te nemen tot echtgenooten, en getrouwelijk te zullen vervullen alle plichten bij de Wet aan echtgenooten opgelegd, verklaren Wij in naamder Wet, dat zij door het huwelijk zijn verbonden.

Al hetwelk heeft plaats gehad in tegenwoordigheid van Hermanus Westrik oud negen en vijftig jaren, koetsier, van Frans Arendse oud drie en dertig jaren, metselaar, broeder van de bruid, beiden wonende alhier, van Adrianus Schouten oud dertig jaren, wonende te Leiden, broeder van den bruidegom en van Petrus Antonius Niesten, oud acht en twintig jaren, wonende alhier, fabrieksarbeiders.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing onderteekend met de comparanten en de getuigen; zijne moeder heeft verklaard niet te kunnen schrijven wegens ongeleerdheid
   Bewerking overlijdensakte 29-06-1906,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 1438 overlijden 1906 akte nr. 1931.
Heden den negen en twintigsten Juni negentien honderd zes, compareerden voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente 's-Gravenhage, Johannes Bersenk, oud acht en twintig jaren en Gerardus Hoefnagel, oud een en dertig jaren, bidders, beiden wonende alhier, verklarende dat
Jacobus Schouten,
gevangenbewaarder, wonende te Scheveningen, op den acht en twintigsten dezer, des morgens ten half negen uren is overleden, oud vijf en dertig jaren, geboren te Leiden, echtgenoot van Cornelia Johanna Arendse, zoon van Adrianus Schoouten, overleden en van Elisabeth Catharina Loeber, zonder beroep, wonende alhier.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing onderteekend met de comparanten.