Terug naar kaart

Documenten Gerrit Schouten:

   Bewerking geboorteakte 12-03-1900,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4765 geboorten 1900 akte nr. 362.
In het jaar een duizend negen honderd den twaalfden der maand Maart is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Adrianus Schouten, oud twee en dertig jaren, fabrieksarbeider, wonende te Leiden, welke ons heeft verklaard dat Pietje Riethoven, zonder beroep, wonende te Leiden, zijne huisvrouw te zijnen huize op de tienden Maart negentien honderd, des namiddags te zes uren, bevallen is van een kind van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Gerrit,
Van welke verklaring wij deze akte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Marius Johannes Wervelman, oud vijf en dertig jaren, hotelhouder, wonende te Leiden en van Gerrit Riethoven, oud zes en vijftig jaren, gasstoker, wonende te Leiden.
En is deze akte, na gedane voorlezing, door ons den declarant en den eersten getuige geteekend, verklarende de tweede getuige niet te kunnen schrijven, hebbende hij het niet geleerd.
   Bewerking huwelijksakte 25-09-1929,
   Noord-Hollands Archief: burgerlijke stand Haarlem huwelijken 1929 akte nr. 686.
Heden vijf en twintig September Negentien honderd Negen en Twintig zijn voor mij, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Haarlem, in het huis der gemeente verschenen, ten einde een huweljk aan te gaan: Gerrit Schouten, oud negen en twintig jaren, geboren te Leiden, reiziger, wonende alhier, meerderjarige zoon van Adrianus Schouten, portier, wonende te Leiden, en van Pietje Riethoven, overleden, en: Anna Aarsen, oud twee en twintig jaren, geboren te Putten, zonder beroep, wonende alhier, meerderjarige dochter van Jan Aarsen, bezemmaker, wonende te Putten, en van Grietje van den Brink, overleden.
De vader des bruidegoms en de vader der bruid, hebben, blijkens hierbij overgelegde authentieke akten, toestemming tot dit huwelijk gegeven.

De afkondiging van dit huwelijk is zonder stuiting geschied alhier op veertien September laatstleden.
Ik heb aanstaande echtgenooten afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk alle de plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn. Nadat deze vragen door hen bevestigend beantwoord werden, heb ik in naam der wet verklaard, dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig: Jan Hofman, oud dertig jaren, timmerman en aannemer, wonende te Nijkerk, en Johannes Evert van Dompseler, oud negen en twintig jaren, broodbakker, wonende te Putten, zwagers der bruid.
Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.
   Overlijdensadvertentie,
   Centraal Bureau voor Genealogie: familieadvertenties, 28-11-1968.