Terug naar kaart

Documenten Adrianus Schouten:

   Bewerking geboorteakte 10-01-1873,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4738 geboorten 1873 akte nr. 46.
In het jaar een duizend acht honderd drie en zeventig den tienden der maand Januari des namiddags te een uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Adrianus Schouten oud vijf en dertig jaren, kuiper wonende op de Waardgracht alhier, welke ons heeft verklaard, dat Catharina Dreef, zijne huisvrouw, te zijnen huize op den negenden Januari achttien honderd drie en zeventig, des avonds te zeven uren, bevallen is van een kind van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Adrianus
Van welke verklaring wij deze akte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Jacobus Schouten, oud twee en zestig jaren, stoelenmaker wonende in de Kamp alhier en van Arie Dreef, oud twee en zestig jaren, sjouwer, wonende op de Middelstegracht alhier.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons den declarant en den eersten getuige geteekend. De tweede getuige verklaarde niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 31-01-1878,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4999 overlijden 1878 akte nr. 120.
In het jaar een duizend acht honderd acht en zeventig den een en dertigsten der maand Januari des namiddags te half een uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Adrianus Schouten, vader van den overledene oud veertig jaren, kuiper wonende op de Waardgracht alhier en Pieter Wetselaar, bekende van den overledene oud veertig jaren, sjouwer, wonende in de Kerksteeg alhier, welke ons verklaard hebben, dat op den een en dertigsten Januari achttien honderd acht en zeventig des nachts te vier uren, in het huis op de Waardgracht, binnen deze gemeente overleden is:
Adrianus Schouten,
oud vijf jaren, geboren te Leiden, in het jaar achttien honderd drie en zeventig gewoond hebbende in voornoemd huis, kind van Adrianus Schouten voornoemd en van Catharina Dreef, echtelieden, wonende alhier.
En is deze akte na gedane voorlezing door en den eersten declarant geteekend. De tweede declarant verklaarde niet te kunnen schrijven.