Terug naar kaart

Documenten Jacobus Schouten:

   Bewerking geboorteakte 22-09-1879,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4744 geboorten 1879 akte nr. 1165.
In het jaar een duizend acht honderd negen en Zeventig den twee en twintigsten der maand September des namiddags te half één ure, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Jacobus Schouten oud acht en dertig jaren, stucadoor wonende te Leiden, welke ons heeft verklaard, dat Mina Laman, zonder beroep, wonende te Leiden, zijne huisvrouw, alhier op den een en twintigsten September achttien honderd negen en zeventig des namiddags te een ure, bevallen is van een kind van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Jacobus
Van welke verklaring wij deze akte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Cornelis Wagemaker, oud zes en veertig jaren, stucadoor wonende te Leiden en van Lambertus Schouten, oud zeven en twintig jaren, stucadoor, wonende te Leiden.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons den declarant en de getuigen geteekend.
   Bewerking inschrijving militieregister,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 stadsarchief Leiden inv.nr. 2328 militieregister 1899 akte nr. 53.
Loteling Jacobus Schouten (stucadoor) geboren op 21-09-1879 te Leiden, wonende te Leiden
Vader Jacobus Schouten
Moeder Mina Laman
Diversen: Gezicht: ovaal Voorhoofd: breed Ogen: bruin Neus: gewoon Mond: gewoon Kin: rond Wenkbrauwen: bruin Haar: bruin Lengte: 1.804 mtr.
Advies mc + vrijgesteld: tot dienstneming aangewezen
Onderdeel: 4e. reg. infanterie
Stamboeknummer: 91177
overgegaan naar de Landweer 1-8-1907 ontslagen uit de dienst 8-1-1908 wegens desertie
   Bewerking huwelijksakte 01-05-1901,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4897 huwelijken 1901 akte nr. 90.
In het jaar negentien honderd één den eersten Mei zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden, op het Raadhuis verschenen: Jacobus Schouten, oud één en twintig jaren, stucadoor, geboren en wonende te Leiden, minderjarige zoon van Jacobus Schouten, overleden en van Mina Laman, zonder beroep, wonende te Leiden, alhier tegenwoordig en toestemmende; Overleggende zijne geboorte-acte, de dood-acte van zijnen vader, het militiebewijs en eene militaire toestemming; en Hendrika Geertruida de Haan, oud drie en twintig jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Leiden, meerderjarige dochter van Nicolaas de Haan, metselaar, wonende te Leiden, alhier tegenwoordig en toestemmende en van Geertruida van Duuren, overleden; Overleggende hare geboorte-acte en de dood-acte van hare moeder;

welke aan ons verzocht hebben het door hen voorgenomen huwelijk te voltrekken, waarvan de afkondigingen zijn geschied binnen deze gemeente.
Geene verhindering tegen het gemelde huwelijk ter onzer kennis zijnde gebracht, hebben wij, aan hun verzoek voloende, in tegenwoordigheid der na te noemen getuigen, aan den bruidegom en de bruid afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten, en getrouwelijk alle die plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn; waarop door elk hunner afzonderlijk een toestemmend en bevestigend antwoord zijnde gegeven: verklaren wij in naam der wet, dat

Jacobus Schouten en Hendrika Geertruida de Haan, door het huwelijk vereenigd zijn.Waarvan wij acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van: Adrianus Niehot, oud twee en zeventig jaren, sjouwer, Johannes André, oud twee en zeventig jaren, zonder beroep, Johannes Gerardus Kling, oud zeventig jaren, zonder beroep, en Teunis Zwanenburg, oud zestig jaren, sjouwer, alle wonende te Leiden.
En is deze acte na voorlezing door ons, den bruidegom, de bruid, de moeder van den bruidegom, den vader van de bruid en de twee eerste getuigen geteekend. Verklarende de twee laatste getuigen niet te kunnen schrijven, hebbende zij het niet geleerd.
   Gezinskaart,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0354-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 10933 bevolkingsregister 1913-1939 akte nr. 0402464.
   Overlijdensadvertentie,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: Krantenarchief, Leidsch Dagblad van 03-01-1966.