Terug naar kaart

Documenten Pieter Schouten:

   Bewerking geboorteakte 11-10-1852,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4713 geboorten 1852 akte nr. 1045.
In het jaar een duizend acht honderd twee en vijftig, den elfden der maand October des voormiddags ten half twaalf ure, is voor ons, gedelegeerd Ambtenaar tot het werk van den Burgerlijken Stand der Gemeente Leyden, verschenen Sophia Maria Goddijn oud twee en vijftig jaren, vroedvrouw wonende in de Kerksteeg, welke ons heeft verklaard, dat Maria Schouten, ongehuwd, oud zes en twintig jaren, zonder beroep, wonende op de Uiterstegracht op den tienden October achttien honderd twee en vijftig, des namiddags ten twee ure, bevallen is van een kind, van het mannelijk geslacht, aan hetwelk zij bij deze geeft de voornaam van
Pieter
Van welke verklaring wij deze acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Willem Schouten wonende in de Wintersteeg oud zeven en veertig jaren, mandenmaker en van Jacobus Schouten wonende op de Uiterstegracht oud een en veertig jaren, mandenmaker.
En is deze acte na gedane voorlezing door ons, en de declarante geteekend, de getuigen verklaarden niet te kunnen schrijven.
   Bewerking inschrijving militieregister,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 stadsarchief Leiden inv.nr. 2407 militieregister 1872 akte nr. 55.
Loteling Pieter Schouten (baggerman) geboren op 10-10-1852 te Leiden, wonende te Leiden
Vader ? Schouten
Moeder Maria Schouten
Diversen: Gezicht: ovaal Voorhoofd: breed Ogen: bruin Neus: breed Mond: gewoon Kin: spits Wenkbrauwen: bruin Haar: bruin Lengte: 1.550 mtr.
Overige kenmerken: gaatjes in de oren
Advies mc + vrijgesteld: tot dienstneming aangewezen
Onderdeel: 4e. reg. infanterie
Stamboeknummer: 60029
Paspoort: 1877-05-14
   Bewerking huwelijksakte 07-04-1880,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4873 huwelijken 1880 akte nr. 72.
In het jaar achttien honderd tachtig, den zevenden April des namiddags ten half een uren, zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Leiden, op het Raadhuis verschenen: Pieter Schouten, jongman, oud zeven en twintig jaren, vleeschhouwer, geboren en wonende te Leiden, meerderjarige natuurlijke zoon van Maria Schouten, zonder beroep, wonende te Leiden. Overleggende zijne geboorteakte en het Certificaat van voldoening aan de wet op de Nationale Militie. en Hermina Christina van Wijk, jongedochter, oud twintig jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Leiden, minderjarige dochter van Isaac Cornelis van Wijk, overleden en van Anna Jacoba Pommé, mutsenmaakster, wonende te Leiden, alhier tegenwoordig en toestemmende. Overleggende hare geboorteakte en de doodakte van haren vader

Welke aan ons verzocht hebben het door hen voorgenomen huwelijk te voltrekken, waarvan de afkondigingen voor de hoofddeur van ons Raadhuis zijn geschied, namelijk de eerste den acht en twintigsten Maart en de tweede den vierden April dezes jaars, beide dagen des middags ten twaalf uren.
Geene verhindering tegen het gemelde huwelijk ter onzer kennis zijnde gebragt, hebben wij, aan hun verzoek voldoende, in tegenwoordigheid der na te noemen getuigen, aan den bruidegom en de bruid afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten, en getrouwelijk alle die pligten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn; waarop door elk hunner afzonderlijk een toestemmend en bevestigend antwoord zijnde gegeven: verklaren wij in naam der wet, dat

Pieter Schouten en Hermina Christina van Wijk door het huwelijk vereenigd zijn. Waarvan wij akte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Johannes Albertus Pommé, oud negen en veertig jaren, meubelmaker, oom van de bruid, Hendricus Franciscus Pommé, oud een en veertig jaren, zandvormer, oom van de bruid, David de Rek, oud een en zestig jaren, sjouwer en Johannes Andree, oud vijftig jaren, sjouwer, goede bekenden, allen wonende te Leiden.
En is deze akte na gedane voorlezing, door ons den bruidegom, de bruid en de getuigen geteekend, verklarende de moeder van de bruid niet te kunnen schrijven, als hebbende zij de schrijfkunst niet geleerd.
   Bewerking overlijdensakte 20-01-1938,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 1005 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 126 overlijden 1938 akte nr. 66.
Heden twintig Januari negentien honderd acht en dertig, verscheen voor mij, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden: van Polanen, Hermanus Adrianus oud vier en twintig jaren, begrafenisondernemer wonende te leiden die verklaarde, daarvan uit eigen wetenschap kennis dragende, dat op negentien Januari dezes jaars, des voormiddags ten zes ure, binnen deze gemeente is overleden
Schouten, Pieter
oud vijf en tachtig jaren, zonder beroep, geboren te Leiden, wonende te Leiden, niet erkende zoon van Schouten, Maria, gehuwd met van Wijk, Hermina Christina.
Waarvan akte, welke is voorgelezen.
   Overlijdensadvertentie,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: Krantenarchief, Leidsch Dagblad van 19-01-1938.