Terug naar kaart

Documenten Cadelina Wilhelmina de Groot:

   Bewerking geboorteakte 22-08-1898,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 831A burgerlijke stand Hillegom inv.nr. 9 geboorten 1894 akte nr. 148.
In het jaar een duizend acht honderd acht en negentig den twee en twintigsten der maand Augustus is voor ons ondergeteekende Ambtenaar van den Burgerlijken Stand van Hillegom, verschenen Geertrui Marie Rijke oud zeven en twintig jaren, van beroep vroedvrouw wonende alhier, welke ons verklaard heeft, dat Anna Geertruida de Groot, zonder beroep, ongehuwd, oud zeventien jaren, wonende te Hillegom in het huis Wijk B, No. vier honderd twee en veertig binnen deze Gemeente op den twee en twintigsten der maand Augustus dezes jaars, des voormiddags ten twee ure, bevallen is van een kind van het vrouwelijk geslacht, aan hetwelk zij bij deze geeft de voornamen van
Cadelina Wilhelmina
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Antonie Martinus van der Jagt oud zeven en dertig jaren, van beroep gemeentesecretaris en van Bauke de Wreede oud acht en veertig jaren, van beroep gemeenteveldwachter wonende beide alhier.
En is deze akte van geboorte na gedane voorlezing door den aangever en de getuigen met ons onderteekend, verklarende de aangeefster bij de bevalling te zijn tegenwoordig geweest.
   Bewerking huwelijksakte 02-06-1920,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0831A burgerlijke stand Hillegom inv.nr. 26 huwelijken 1920 akte nr. 30.
In het jaar negentien honderd twintig, den tweeden der maand Juni zijn voor mij, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand in de Gemeente HILLEGOM, in het Huis der Gemeente verschenen ten einde een huwelijk aan te gaan: Adrianus Schouten, oud zes en twintig jaren, van beroep schoenmaker geboren en wonende te Leiden, meerderjarige zoon van Hendrik Schouten en van Johanna Maria Neuteboom, beiden zonder beroep, wonende te Leiden en Cadelina Wilhelmina de Groot, oud een en twintig jaren, van beroep zonder, geboren en wonende te Hililegom, onlangs te Leiden, meerderjarige natuurlijke dochter van Anna Geertruida de Groot, zonder beroep, wonende te Velsen.
De ouders des bruidegom hebben blijkens hierbij overgelegde authentieke acte, hunne toestemming tot het aangaan van dit huwelijk verleend.

Daar geene beletselen tegen de voltrekking van dit huwelijk te mijner kennis zijn gebracht, en de afkondiging in deze Gemeente en in de gemeente Leiden op Zaterdag, den twee en twintigsten Mei dezes jaars zonder stuiting is afgeloopen, heb ik de Comparanten in het openbaar afgevraagd, of zij elkander aannemen tot Echtgenooten en getrouw de plichten zullen vervullen, die door de wet aan den huwelijken staat zijn verbonden. Nadat deze vragen door beiden toestemmend beantwoord zijn, is door mij in naam der wet verklaard, dat zij door de echt aan elkander zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig: Hendrik Schouten, oud zeven en twintig jaren, goudsmid, broeder van den bruidegom en Willem Keereweer, oud negen en twintig jaren, kantoorbediende, behuwdbroeder van den bruidegom, beiden wonende te Leiden.
Waarvan acte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.
   Gezinsfoto, ongeveer 1931,
   Archief familie Hollebeek, www.hollebeek.nl/family.
Kinderen vlnr: Cadulina Wilhelmina, Cornelis Adrianus, Johanna Maria en Gerard Hendrik.
   Advertentie: 25 jaar getrouwd,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: Krantenarchief, Nieuwe Leidsche Courant van 25-05-1945.

   Overlijdensadvertentie,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: Krantenarchief, Leidsch Dagblad van 23-01-1990.
   Het familiegraf op de Algemene Begraafplaats te Katwijk aan den Rijn,
   Archief familie Zuijderduijn.