Terug naar kaart

Documenten Johannes Franciscus Schouten:

   Bewerking geboorteakte 24-01-1833,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4694 geboorten 1833 akte nr. 85.
In het jaar een duizend acht honderd drie en dertig, den vier en twintigsten der maand January des voormiddags ten elf ure, is voor ons Wethouder der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Pieter Schouten oud vijf en twintig jaren, mandenmaker wonende aan de Uiterstegracht Wijk 7 No. 527 welke ons heeft verklaard, dat Elisabeth Roelandse, zijne huisvrouw, op den vier en twintigsten January achttien honderd drie en dertig, des morgens ten vijf ure, bevallen is van een kind. van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Johannes
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Johannes Annot wonende op de Uiterstegracht Wijk 7 No. 528 oud twee en zeventig jaren, zonder beroep en van Jacobus Schouten wonende op de Uiterstegracht Wijk 7 No. 383 oud twee en twintig jaren, mandenmaker.
En hebben de declarant en de getuigen, na gedane voorlezing, met ons geteekend.

Opmerking: in tegenstelling tot wat wordt geschreven is de akte alléén door de wethouder ondertekend.
   Bewerking overlijdensakte 26-02-1840,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4961 overlijden 1840 akte nr. 162.
In het jaar een duizend acht honderd en veertig, den zes en twintigsten der maand februarij des voormiddags ten half twaalf ure, is voor ons Wethouder, gedelegueerd Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Stad Leyden, verschenen Pieter Schouten vader van den na te noemen overledene oud twee en dertig jaren, mandenmaker, wonende op de Uiterstegracht en Jacobus Schouten, oom der overledene oud acht en twintig jaren, mandenmaker, wonende op de Langegracht welke ons verklaard hebben, dat op den vijf en twintigsten februarij achttien honderd en veertig, namiddags ten vier ure, in het huis op de Uiterstegracht overleden is
Johannes Franciscus Schouten
geboren te Leyden oud zeven jaren gewoond hebbende in voornoemd huis, kind van Pieter Schouten voornoemd en van Elisabeth Roelandse echtelieden wonende beiden binnen deze Stad.
En hebben wij hiervan deze acte opgemaakt, welke na voorlezing door ons is onderteekend. Beiden declaranten verklaarden niet te kunnen schrijven.