Terug naar kaart

Documenten Cornelia Schouten:

   Bewerking geboorteakte 11-08-1828,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4689 geboorten 1828 akte nr. 836.
In het jaar een duizend acht honderd acht en twintig, den elfden der maand Augustus des voormiddags ten elf ure, is voor ons Burgemeester der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Pieter Schouten oud een en twintig jaren, mandmaker wonende aan de Uiterstegracht Wijk 7 No. 509 welke ons heeft verklaard, dat Elisabeth Roelandse zijne huisvrouw op den elfden Augustus 1828, des morgens ten zes ure, bevallen is van een kind. van het vrouwelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Cornelia
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Isaac Starre wonende aan de Uiterstegracht Wijk 7 No. 707 oud vier en vijftig jaren, bierdrager en van Johannes Annot wonende aan de Uiterstegracht Wijk7 No. 727 oud negen en zestig jaren, vachtenbloter.
En hebben de declarant en de 1e getuigen, na gedane voorlezing, met ons geteekend de 2e getuige verklaard niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 22-08-1828,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4949 overlijden 1828 akte nr. 610.
In het jaar een duizend acht honderd acht en twintig, den twee en twintigsten der maand augustus des voormiddags ten elf ure, is voor ons Burgemeester der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Pieter Schouten oud een en twintig jaren, mandenmaker, wonende op de Uiterstegracht Wijk 7 No. 509 en Pieter Schouten oud vijftig jaren, mandenmaker, wonende op de Uiterstegracht Wijk 7 No. 383 welke ons verklaard hebben, dat op den twee en twintigsten der maand Augustus des morgens ten zes ure, in het huis op de Uiterstegracht Wijk 7 No. 509 overleden is
Cornelia Schouten
geboren te Leyden oud elf dagen, gewoond hebbende in voornoemd huis, dochter van Pieter Schouten en Elisabeth Roelandse wonende alhier.
En heeft de 1e declarant, na gedane voorlezing, met ons geteekend, de 2e verklaard niet te kunnen schrijven.