Terug naar kaart

Documenten Jacobus Franciscus Schouten:

   Bewerking geboorteakte 14-10-1867,
   Ergoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4730 geboorten 1867 akte nr. 1163.
In het jaar een duizend acht honderd zeven en zestig, den veertienden der maand October des middags te twaalf uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leyden, verschenen Jacobus Franciscus Schouten oud acht en twintig jaren, mandenmaker wonende op den Ouden Rijn, welke ons heeft verklaard, dat Maria Sophia Moote, zijne huisvrouw, te zijnen huize, op den dertienden October achttien honderd zeven en zestig, des avonds te half tien uren, bevallen is van een kind, van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornamen van
Jacobus Franciscus.
Van welke verklaring wij deze acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Nicolaas Kop, oud vier en veertig jaren, sjouwer wonende op de Uiterstegracht en van Andries Piket, oud vijf en zestig jaren, sjouwer, wonende op de Langegracht.
En is deze acte na gedane voorlezing door ons, en den declarant geteekend. De getuigen verklaarden niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 14-07-1868,
   Ergoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4989 overlijden 1868 akte nr. 568.
In het jaar een duizend acht honderd acht en zestig den veertienden der maand Julij des voormiddags ten elf uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leyden, verschenen Jacobus Franciscus Schouten, vader van den overledene oud negen en twintig jaren, mandenmaker wonende op den Ouden Rijn en Willem van Zanen, bekende van den overledene oud een en zeventig jaren, sjouwer, wonende in de Vestestraat , welke ons verklaard hebben, dat op den dertienden Julij achttien honderd acht en zestig des namiddags te half een uren, in het huis op den Ouden Rijn binnen deze gemeente overleden is:
Jacobus Franciscus Schouten,
geboren te Leyden, oud negen maanden gewoond hebbende in voornoemd huis; Kind van Jacobus Franciscus Schouten voornoemd, en van Maria Sophia Moote, echtelieden, wonende alhier.
En is deze acte na gedane voorlezing door ons en den eersten declarant geteekend. Verklarende de tweede declarant niet te kunnen schrijven.