Terug naar kaart

Documenten Jacobus Franciscus Schouten:

   Bewerking geboorteakte 14-12-1868,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4731 geboorten 1868 akte nr. 1424.
In het jaar een duizend acht honderd acht en zestig, den veertienden der maand December des voormiddags te kwart voor twaalf uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leyden, verschenen Jacobus Franciscus Schouten oud dertig jaren, mandenmaker wonende op den Ouden Rijn, welke ons heeft verklaard, dat Maria Sophia Moote, zijne huisvrouw, te zijnen huize, op den dertienden December achttien honderd acht en zestig, des morgens te half acht uren, bevallen is van een kind, van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornamen van
Jacobus Franciscus
Van welke verklaring wij deze acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Wilhelmus Bezie, oud een en veertig jaren, mandenmaker wonende op de Uiterstegracht en van Willem van Zanen, oud twee en zestig jaren, sjouwer, wonende in de estestraat.
En is deze acte na gedane voorlezing door ons den declarant en den eersten getuige geteekend. De tweede getuige verklaarde niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 06-05-1870,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4991 overlijden 1870 akte nr. 738.
In het jaar een duizend acht honderd zeventig den zesden der maand Mei des namiddags te drie uren, isvoor ons Ambtenaar van de Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Jacobus van Oyen, bekende van den overledene oud een en veertig jaren, aanspreker, wonende in de Haarlemstraat en Willem van Zanen, bekende van de overledene oud drie en zeventig jaren, sjouwer, wonende in de Vestestraat welke ons verklaard hebben, dat op den zesden Mei achttien honderd zeventig des morgens te vier uren, in het huis aan den Oudenrijn binnen deze gemeente overleden is:
Jacobus Franciscus Schouten
oud zestien maanden, geboren te Leiden in het jaar achttien honderd acht en zestig, gewoond hebbende in voornoemd huis, kind van Jacobus Franciscus Schouten, mandenmaker en van Maria Sophia Moote, echtelieden wonende alhier aan den Oudenrijn.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons en den eersten declarant geteekend. De tweede declarant verklaart niet te kunnen schrijven.