Terug naar kaart

Documenten Jacoba Schouten:

   Bewerking geboorteakte 02-01-1894,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4759 geboorten 1894 akte nr. 6.
In het jaar een duizend acht honderd vier en negentig, den tweeden der maand Januari is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Leiden verschenen: Joris Schouten oud acht en dertig jaren, mandenmaker wonende te Leiden, welke ons heeft verklaard, dat Catharina Martijn, zonder beroep, wonende te Leiden, zijne huisvrouw, te zijnen huize, op den tweeden Januari achttien honderd vier en negentig, des voormiddags te tien uren, bevallen is van een kind, van het vrouwelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Jacoba
Van welke verklaring wij deze akte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Cornelis Pont, oud veertig jaren, mandenmaker wonende te Leiden en van Herman Segaar, oud vier en vijftig jaren, koopman, wonende te Leiden.
En is deze akte, na gedane voorlezing, door ons, den declarant en de getuigen geteekend.
   Bewerking oerlijdensakte 27-02-1894,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 5015 overlijden 1894 akte nr. 249.
In het jaar een duizend acht honderd vier en negentig den zeven en twintigsten der maand februari zijn voor ons Ambtenaar van de Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Joris Schouten. vader van de overledene oud acht en dertig jaren, mandenmaker wonende te Leiden en Johannes Uljee oud vijf en veertig jaren, opperman, wonende te Leiden, welke ons verklaard hebben dat op den zeven en twintigsten februari achttien honderd vier en negentig voormiddags te drie uren, binnen deze gemeente overleden is:
Jacoba Schouten
oud acht weken, geboren te Leiden wonende te Leiden, dochter van Joris Schouten voormoemd en van Catharina Martijn, zonder beroep wonende te Leiden.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons en den eersten declarant geteekend. De tweede decalrant verklaarde niet te kunnen schrijven hebbende hij het niet geleerd.