Terug naar kaart

Documenten Paulus Gerardus van Deudekom:

   Bewerking geboorteakte 07-09-1912,
   Noord-Hollands Archief: nr. 358.127 burgerlijke stand Velsen inv.nr. 11912 geboorten 1912 akte nr. 460.
In het jaar NEGENTIEN HONDERD TWAALF, den zeventienden der maand September verscheen voor Ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Velsen: Johannes Petrus van Deudekom, oud zeven en twintig jaren, van beroep melkslijter, wonende te Velsen, die verklaarde, dat op den zestienden der maand September dezes jaars, des namiddags ten negen ure, binnen deze Gemeente in het huis Wijk C Zeestraat zeven, is geboren een kind van het mannelijk geslacht, uit zijne echtgenoote Jannigje de Lange, zonder beroep, mede wonende te Velsen, welk kind zal genaamd worden:
Paulus Gerardus.
Deze verklariing is geschied in tegenwoordigheid van Petrus Johannes van Deudekom, oud zeven en twintig jaren, van beroep cafehouder, en van Gijsbert van Schinkel, oud vijf en zeventig jaren, van beroep gemeentebode, beiden wonende te Velsen.
Na voorlezing is deze akte door Ons onderteekend met den aangever en de getuigen.
   Bewerking huwelijksakte 29-10-1936,
   Noord-Hollands Archief: burgerlijke stand Velsen huwelijken 1936 akte nr. 297.
Heden negen en twintig October negentien honderd zes en dertig, zijn voor mij, Ambtenaar van den burgerlijken stand der gemeente Velsen, verschenen, ten einde een huwelijk aan te gaan: van Deudekom, Paulus Gerardus, oud vier en twintig jaren, van beroep bakker, geboren en wonende alhier, meerderjarige zoon van: van Deudekom, Johannes Petrus, overleden en van: de Lange, Jannigje, winkelierster, wonende alhier en Schouten, Johanna, oud twee en twintig jaren, van beroep zonder, geboren te Rheine in Duitschland en wonende alhier, meerderjarige dochter van: Schouten, Adrianus, oud acht en veertig jaren, metaalbewerker en van: Brokkaar, Johanna, oud negen en veertig jaren, zonder beroep, beiden wonende alhier. De ouders van de bruid, verklaarden, voor mij tegenwoordig, toe te stemmen in deze echt.

De afkondiging van dit huwelijk heeft plaats gehad alhier op zeventien October dezes jaars en is zonder stuiting afgeloopen.
Ik heb bruidegom en bruid in het openbaar afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk alle de plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn. Nadat deze vragen door hen bevestigend beantwoord werden, heb ik, in naam der wet, verklaard, dat zij door het huwelijk aan elkander zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig: van Vuren, Johanna, oud acht en dertig jaren, zonder beroep, tante van de bruid, wonende alhier en Schouten, Arie, oud vier en twintig jaren, broodventer, broeder van de bruid, wonende alhier.
Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.
   12 1/2 jaar gehuwd,
  Noord-Hollands Archief: krantenarchief, IJmuider Courant van 14-04-1949.