Terug naar kaart

Documenten Jan Paulus Schouten:

   Bewerking geboorteakte 18-01-1830,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4691 geboorten 1830 akte nr. 51.
In het jaar een duizend acht honderd en dertig, den achttienden der maand January des voormiddags ten half elf ure, is voor ons Burgemeester der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad , verschenen Pieter Schouten, oud een en vijftig jaren, mandenmaker wonende aan de Uiterstegracht Wijk 7 No. 383 welke ons heeft verklaard, dat Maria van der Stok zijne huisvrouw op den zestienden January 1830 des morgens ten elf ure bevallen is van een kind van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornamen van
Jan Paulus
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Philippus Frank wonende op de Uiterstegracht Wijk 7 No. 382, oud een en vijftig jaren, wever en van Pieter Schouten wonende op de Uiterstegracht Wijk 7 No. 329 oud drie en twintig jaren, mandenmaker.
En hebben den declarant en de getuigen, na gedane voorlezing, met ons geteekend; de declarant verklaard niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 15-10-1844,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4965 overlijden 1844 akte nr. 842.
In het jaar een duizend acht honderd vier en veertig, den vijftienden der maand October des voormiddags ten elf ure, is voor ons Wethouder, gedelegeerd Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Stad Leyden, verschenen Pieter Schouten, broeder van de na te noemen overledene oud zes en dertig jaren, mandenmaker, wonende op de Uiterstegracht en Jacobus Schouten, broeder der overledene oud drie dertig jaren, mandenmaker, wonende in de Groenesteeg welke ons verklaard hebben, dat op den veertienden October achttien honderd vier en veertig, des middags ten twaalf ure, in het huis in de Groenesteeg overleden is
Johannes Paulus Schouten
geboren te Leijden oud bijna vijftien jaren, gewoond hebbende in voornoemd huis, zoon van Pieter Schouten en van Maria van der Stok, beide overleden.
En hebben wij hiervan deze acte opgemaakt, welke na voorlezing door de eerste declarant en ons is onderteekend. de tweede declarant verklaarde niet te kunnen schrijven.