Terug naar kaart

Documenten Catharina Delfos:

   Bewerking geboorteakte 07-10-1828,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4689 geboorten 1828 akte nr. 1028.
In het jaar een duizend acht honderd acht en twintig, den zevenden der maand October des voormiddags ten elf ure, is voor ons Burgemeester der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Delia Arkeveld oud een en zestig jaren, kraambewaarster wonende in de Vestestraat Wijk 7 No. 170 welke ons heeft verklaard, dat in het huis in de Looyerstraat W 8 Nr 324 Johanna Hannaart, huisvrouw van Jan Delfos, schipper thans op reis op den vierden October 1828 des namiddags ten vier ure, bevallen is van een kind, van het vrouwelijk geslacht, aan het welk ziij bij deze geeft de voornaam van
Catharina
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Jan Delfos wonende in de Vestestraat Wijk 7 No. 170 oud vier en zestig jaren, wever en van Carel Blansjaar wonende op de Oranjegracht Wijk 8 No. 498 oud twee en twintig jaren, vachtenbloter.
En hebben de declarant en de 1e getuige, na gedane voorlezing, met ons geteekend de 2e getuige verklaard niet te kunnen schrijven.
   Bewerking huwelijksakte 26-03-1856,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4847 huwelijken 1856 akte nr. 25.
In het jaar achttien honderd zes en vijftig, den zes en twintigsten Maart des voormiddags ten half twaalf ure, zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Leyden, op het Raadhuis gecompareerd Wilhelmus Schouten, jongman, oud vijf en twintig jaren, mandenmaker, geboren te Leyden den achtsten July achttien honderd dertig, blijkens geboorte acte, wonende in de Wintersteeg alhier, meerderjarige zoon van Wilhelmus Schouten, mandenmaker en van Johanna Verbruggen, echtelieden, wonende in de Mandenmakersteeg [moet zijn: Wintersteeg] alhier, beide alhier tegenwoordig en toestemmende. Hebbende voldaan aan de wet op de Nationale Militie blijkens Certificaat afgegeven door den Staatsraad Commissaris des Konings in de Provincie Zuidholland in dato den dertienden Maart achttien honderd zes en vijftig. en Catharina Delfos, jongedochter, oud zeven en twintig jaren, zonder beroep, geboren te Leyden den vierden October achttien honderd acht en twintig, blijkens geboorte acte, wonende aan de Uiterstegracht alhier, meerderjarige dochter van Jan Delfos en Catharina Hannaart, beide overleden te Leyden, namelijk de eerste den vijftienden February achttien honder vijf en vijftig en de tweede den derden October achttien honderd twee en dertig blijkens dood acten.

welke aan ons verzocht hebben het door hen voorgenomen Huwelijk te voltrekken, waarvan de afkondigingen voor de hoofddeur van het Raadhuis zijn geschied, namelijk: de eerste den zestienden Maart en de tweede den drie en twintigsten Maart dezes jaars, beide dagen des middags ten twaalf ure.
Geene verhindering tegen het gemelde Huwelijk ter onzer kennis zijnde gebragt, hebben wij, aan hun verzoek voldoende, in tegenwoordigheid der na te noemen getuigen, aan den Bruidegom en de Bruid afgevraagd, of zij elkander aannemen tot Echtgenooten, en getrouwelijk alle die pligten zullen vervullen, welke door de Wet aan den Huwelijken Staat verbonden zijn; waarop door elk hunner afzonderlijk een toestemmend en bevestigend antwoord zijnde gegeven: verklaren wij in naam der Wet, dat

Wilhelmus Schouten en Catharina Delfos door het huwelijk vereenigd zijn. Waarvan wij acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Pieter Schouten, oud acht en veertig jaren, mandenmaker, wonende aan de Uiterstegracht, oom van den bruidegom, Simon van der Stok, oud negen en twintig jaren, huisverwer, wonende in de Wintersteeg neef van den bruidegom, Johannes van den Burg, oud negen en dertig jaren, sjouwer, wonende aan de Uiterstegracht en Jan Clavant, oud een en veertig jaren, wonende in de Langestraat, zonder beroep, goede bekenden.
En is deze acte, na gedane voorlezing, door ons, en de drie eerste getuigen geteekend, verklarende de bruidegom, de bruid, de ouders van den bruidegom en de laatste getuige niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 07-12-1859,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4980 overlijden 1859 akte nr. 1795.
In het jaar een duizend acht honderd negen en vijftig, den vijfden der maand December des voormiddags ten elf ure, is voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Leyden, verschenen Wilhelmus Schouten, man van de overledene, oud negen en twintig jaren, mandenmaker wonende in de Galgstraat en Wilhelmus Schouten, aanbehuwd vader van de overledene oud vier en vijftig jaren, mandenmaker, wonende in de Wintersteeg, welke ons verklaard hebben, dat op den vierden December achttien honderd negen en vijftig, s morgens ten vier ure, in het huis in de Galgstraat, binnen deze Gemeente overleden is
Catharina Delfos
geboren te Leiden oud een en dertig jaren, zonder beroep, gewoond hebbende in voornoemd huis, gehuwd met Wilhelmus Schouten, dochter van Jan Delfos en van Catharina Hannaart, beide overleden.
En hiervan hebben wij deze acte opgemaakt, welke na voorlezing door ons is onderteekend. de beide declaranten verklaarden niet te kunnen schrijven;