Terug naar kaart

Documenten Jacobus Schouten:

   Bewerking geboorteakte 22-06-1868,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4731 geboorten 1868 akte nr. 724.
In het jaar een duizend acht honderd acht en zestig, den twee en twintigsten der maand Juny des middags te twaalf uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden, verschenen: Wilhelmus Schouten, oud acht en dertig jaren, mandenmaker wonende in de Galgstraat, welke ons heeft verklaard, dat Maria Azier, zijne huisvrouw te zijnen huize op den twintigsten Juny achttien honderd acht en zestig, des avonds te elf uren, bevallen is van een kind, van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Jacobus.
Van welke verklaring wij deze acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Wilhelmus Schouten, oud drie en zestig jaren, mandenmaker wonende in de Wintersteeg en van Jacobus Schouten, oud een en dertig jaren, mandenmaker, wonende in de Hoefstraat.
En is deze acte na gedane voorlezing door ons geteekend. De declarant en de getuigen verklaarden niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 17-05-1880,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 5001 overlijden 1880 akte nr. 548.
In het jaar een duizend acht honderd tachtig, den zeventienden der maand Mei des namiddags te half een uren, zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Leiden, verschenen: Wilhelmus Schouten, vader van den overledene, oud negen en veertig jaren, mandenmaker wonende te Leiden en Jacobus Schouten, oom van den overledene oud twee en veertig jaren, mandenmaker, wonende te Leiden, welke ons verklaard hebben, dat op den zestienden Mei achttien honderd tachtig, des middags te één uren, binnen deze gemeente overleden is:
Jacobus Schouten
oud elf jaren, geboren te Leiden in het jaar achttien honderd acht en zestig, gewoond hebbende te Leiden, kind van Wilhelmus Schouten voornoemd, en van Maria Azier zonder beroep, echtelieden, wonende te Leiden.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons geteekend. De declaranten verklaarden niet te kunnen schrijven, hebbende zij het niet geleerd.