Terug naar kaart

Documenten Elisabeth Schouten:

   Bewerking geboorteakte 01-08-1870,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4733 geboorten 1870 akte nr. 938.
In het jaar een duizend acht honderd zeventig, den eersten der maand Augustus des voormiddags te half twaalf uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden, verschenen: Wilhelmus Schouten, oud veertig jaren, mandenmaker wonende in de Galgstraat, welke ons heeft verklaard, dat Maria Azier, zijne huisvrouw te zijnen huize op den een en dertigsten July achttien honderd zeventig, des nachts te twee uren, bevallen is van een kind, van het vrouwelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Elisabeth
Van welke verklaring wij deze acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Wilhelmus Schouten, oud vijf en zestig jaren, mandenmaker wonende in de Wintersteeg en van Jacobus Schouten, oud drie en dertig jaren, mandenmaker, wonende in de korte Hoefstraat.
En is deze acte na gedane voorlezing door ons geteekend. De declarant en de getuigen verklaarden niet te kunnen schrijven.
   Bewerking huwelijksakte 12-02-1896,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4892 huwelijken 1896 akte nr. 24.
In het jaar achttien honderd zes en negentig, den twaalfden Februari zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden, op het Raadhuis verschenen: Herm Jacobus van Zuthem, oud acht en twintig jaren, sigarenmaker, geboren te Kampen, wonende te Haarlem, meerderjarige zoon van Herm van Zuthem en van Jannetje van de Weerd, beide overleden; Overleggende zijne geboorte-acte, de dood-acten van zijne ouders, het bewijs van voldoening aan de wet op de Nationale Militie en eene militaire toestemming; en Elisabeth Schouten, oud vijf en twintig jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Leiden, meerderjarige dochter van Wilhelmus Schouten, mandenmaker, en van Maria Azier, zonder beroep, beide wonende te Leiden, beide alhier tegenwoordig en toestemmende; Overleggende hare geboorte-acte;

welke aan ons verzocht hebben het door hen voorgenomen huwelijk te voltrekken, waarvan de afkondigingen zijn geschied binnen deze gemeente en te Haarlem.
Geene verhindering tegen het gemelde huwelijk ter onzer kennis zijnde gebracht, hebben wij, aan hun verzoek voldoende, in tegenwoordigheid der na te noemen getuigen, aan den bruidegom en de bruid afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten, en getrouwelijk alle die plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn; waarop door elk hunner afzonderlijk een toestemmend en bevestigend antwoord zijnde gegeven: verklaren wij in naam der wet, dat

Herm Jacobus van Zuthem en Elisabeth Schouten, door het huwelijk vereenigd zijn; die verklaarden te erkennen een zoon geboren te Leiden den tienden December achttien honderd vijf en negentig, ingeschreven in het geboorte-register onder den voornaam Hendrik, zoon van Elisabeth Schouten en een zoon geboren te Leiden, den achttienden October achttien honderd negentig, ingeschreven in het geboorte-register onder den voornaam Wilhelmus, zoon van Elisabeth Schouten.
Waarvan wij akte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van: Paulus Antonius Heijman, oud vijf en veertig jaren, sigarenmaker, zwager van de bruid, Wilhelmus Schouten, oud vijf en dertig jaren, mandenmaker, broer van de bruid, Anthonius Barendse, oud vijf en dertig jaren, tuinier, zwager van de bruid en Hendrik van Duin, oud negen en dertig jaren, sigarenmaker, alle wonende te Leiden.
En is deze akte, na voorlezing, door ons, den bruidegom, de bruid, en de getuigen geteekend. De ouders van de bruid verklaarden niet te kunnen schrijven, hebbende zij het niet geleerd.
   Bewerking huwelijksakte 11-07-1906,
   Noord-Hollands Archief: burgerlijke stand Schoten huwelijken 1906 akte nr. 20.
Op heden den elfden Juli Negentien honderd zes, verschenen voor ons, Ambtenaar van den burgerlijken stand der gemeente Schoten, in het huis derzelve gemeente, ten einde een huwelijk aan te gaan:, Johannes Anthony van de Werken, van echt gescheiden echtgenoot van Johanna Elisabeth Wildschut, oud zeven en veertig jaren, van beroep brievenbesteller geboren te Hillegom en wonende te Schoten, meerderjarige zoon van Leendert van de Werken en van Cornelia Colijn, beiden overleden. en Elisabeth Schouten, weduwe van Herm Jacobus van Zuthem oud vijf en dertig jaren, van beroep zonder, geboren te Leiden, wonende te Schoten, meerderjarige dochter van Wilhelmus Schouten, en van Maria Azier, beiden overleden.

Van welk huwelijk de vereischte afkondigingen zonder stuiting hebben plaats gehad op Zondagen den eersten en den achtsten Juli dezes jaars binnen deze gemeente.
Door de aanstaande echtgenooten zijn ons overgelegd: a. hunne geboorteakten b. een uittreksel uit het huwelijksregister van de gemeente Heemstede, waarbij het huwelijk tuschen den bruidegom en Johanna Elisabeth Wildschut, door echtscheiding is ontbonden verklaard. c. een overlijdensakte van den vorigen echtgenoot der bruid. Waarna wij hun in het openbaar hebben afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten, en getrouw de plichten zullen vervullen, welke door de Wet aan den huwelijken staat verbonden zijn; hetwelk door hen toestemmend beantwoord zijnde, hebben wij in naam der Wet verklaard dat zij door het huwelijk zijn vereenigd,

In tegenwoordigheid van Paulus Antonius Heijman, oud vijf en vijftig jaren, sigarenmaker, wonende te Leiden, zwager van de bruid, Wilhelmus Schouten, oud vijf en veertig jaren, mandenmaker, wonende te Haarlem, broeder van de bruid, Dirk Couwenhoven oud zes en twintig jaren, politiebeambte, en Arie Heertjes, oud negen en twintig jaren, veldwachter, beiden wonende te Schoten
En is hiervan door ons opgemaakt deze akte, welke na voorlezing, door ons is geteekend met de partijen en de getuigen.
   Bewerking overlijdensakte 08-02-1957,
   Noord-Hollands Archief: burgerlijke stand Haarlem overlijden 1957 akte nr. B 108.
Heden acht februari negentien honderd zeven en vijftig verscheen voor mij, ambtenaar van de burgerlijke stand van Haarlem, van Dijk, Sjoerd Bonne Meine oud vier en vijftig jaren, begrafenisondernemer, wonende te Haarlem, die verklaarde, dat op zeven februari negentien honderd zeven en vijftig, te zes uur, dertig minuten in de gemeente Haarlem is overleden:
Schouten, Elisabeth:
oud zes en tachtig jaren, zonder beroep, geboren te Leiden, wonende te Haarlem; gehuwd geweest met: van de Werken, Johannes Antony; dochter van: Schouten, Wilhelmus en van: Azier, Maria, beiden overleden.
De aangever verklaarde uit eigen wetenschap van het overlijden kennis te dragen.
Waarvan akte, welke oereenkomstig de wet is voorgelezen.
   Overlijdensadvertentie,
   Noord-Hollands Archief: krantenarchief, Haarlems Dagblad van 08-02-1957.