Terug naar kaart

Documenten Johannes Schouten:

   Bewerking geboorteakte 16-07-1878,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4743 geboorten 1878 akte nr. 815.
In het jaar een duizend acht honderd acht en zeventig den zestienden der maand Juli des middags te twaalf uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden, verschenen: Wilhelmus Schouten, oud acht en veertig jaren, mandenmaker wonende in de Galgstraat alhier, welke ons heeft verklaard, dat Maria Azier, zijne huisvrouw, te zijnen huize op den zestienden Juli achttien honderd acht en zeventig, des morgens te vijf uren, bevallen is van een kind, van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Johannes
Van welke verklaring wij deze akte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Hendrik Marks, oud vijf en veertig jaren, kleedermaker wonende op den Ouden Rijn alhier en van Adrianus Niehot, oud negen en veertig jaren, sjouwer, wonende in de Bakkersteeg alhier.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons en de getuigen geteekend. De declarant verklaarde niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 18-07-1878,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden in.nr. 4999 overlijden 1878 akte nr. 714.
In het jaar een duizend acht honderd acht en zeventig den achttienden der maand Juli des voormiddags te half twaalf uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden, verschenen: Wilhelmus Schouten, vader van den overledene, oud acht en veertig jaren, mandenmaker wonende in de Galgstraat alhier en Adrianus Niehot, bekende van den overledene oud negen en vijftig jaren, sjouwer, wonende in de Bakkersteeg alhier, welke ons verklaard hebben, dat op den achttienden Juli achttien honderd acht en zeventig des morgens te half zes uren, in het huis in de Galgsteeg binnen deze gemeente overleden is:
Johannes Schouten
oud twee dagen, geboren te Leiden in het jaar achttien honderd acht en zeventig, gewoond hebbende in voornoemd huis, kind van Wilhelmus Schouten voornoemd en van Maria Azier, echtelieden, wonende alhier.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons en den tweeden declarant geteekend. De eerste declarant verklaarde niet te kunnen schrijven.