Terug naar kaart

Documenten Maria Schouten:

   Bewerking geboorteakte 12-03-1903,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4768 geboorten 1903 akte nr. 348.
In het jaar negentien honderd drie den twaalfden der maand Maart is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden, verschenen: Hendrik Schouten, oud acht en twinrtig jaren, mandenmaker wonende te Leiden, welke ons heeft verklaard, dat Maria Christina de Groot, zonder beroep wonende te Leiden, zijne huisvrouw te zijnen huize, op den elfden Maart negentien honderd drie, des namiddags te kwart over tien uren, bevallen is van een kind, van het vrouwelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Maria
Van welke verklaring wij deze akte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Leonardus de Groot, oud twee en vijftig jaren, los werkman wonende te Leiden en van Johannes Andree, oud vier en zeventig jaren, zonder beroep, wonende te Leiden.
En is deze akte, na gedane voorlezing, door ons en de getuigen geteekend. De declarant verklaarde niet te kunnen schrijven, hebbende hij het niet geleerd.
   Bewerking overlijdensakte 22-04-1903,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 5024 overlijden 1903 akte nr. 419.
In het jaar negentien honderd drie den twee en twintigsten April zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Hendrik Schouten oud acht en twintig jaren mandenmaker wonende te Leiden en Leonardus de Groot oud drie en vijftig jaren, los werkman, wonende te Leiden, welke ons verklaard hebben dat op den twintigsten April negentien honderd drie namiddags te vier uren, binnen deze gemeente overleden is:
Maria Schouten
oud één maand, geboren te Leiden, wonende te Leiden, dochter van Hendrik Schouten, voornoemd en van Maria Christina de Groot zonder beroep wonende te Leiden.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons en den tweeden declarant geteekend. De eerste declarant verklaarde niet te kunnen schrijven hebbende hij het niet geleerd.