Terug naar kaart

Documenten Franciscus Hendricus Aniba:

   Bewerking geboorteakte 18-12-1829,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4690 geboorten 1829 akte nr. 1222.
In het jaar een duizend acht honderd negen en twintig, den achttienden der maand December des middags ten twaalf ure, is voor ons Wethouder der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Joseph Aniba oud acht en twintig jaren, smit wonende op de Minnenbroersgracht Wijk 8 No. 265 welke ons heeft verklaard, dat Maria Frederica van der Kruk, zijne huisvrouw, op den zeventienden December des avonds ten tien ure, bevallen is van een kind, van het mannelijk geslacht, aan het welk hij bij deze geeft de voornamen van
Franciscus Hendricus
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Petrus Aniba wonende in de Groenesteeg Wijk 7 No. 660 oud drie en twintig jaren, wolkammer en van Gabriel Klijnhans wonende op de Waardgracht Wijk 8 No. oud negen en dertig jaren, vachtenbloter.
En hebben de declarant en de getuigen, na gedane voorlezing, met ons geteekend; de tweede getuige, verklaard niet te kunnen schrijven.
   Bewerking inschrijving militieregister,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 stadsarchief Leiden inv.nr. 2384 militieregister 1848 akte nr. 6.
Loteling Franciscus Henricus Aniba (kleermaker) geboren 17-12-1829 te Leiden, wonende te Leiden
Vader Josephus Aniba
Moeder Maria Fredrica van der Kruk
Diversen: Gezicht: rond Voorhoofd: hoog Ogen: grijs Neus: gewoon Mond: gewoon Kin: spits Wenkbrauwen: bruin Haar: bruin Lengte: 1.453 mtr. 1 el, 4 palm, 5 duim, 3 streep
Advies mc + vrijgesteld: vrijgesteld voor 1 jaar; vrijstelling; te klein
Datum herkeuring: 30-11-1850
tot dienstneming aangewezen
Onderdeel: 4e. reg. infanterie
Zie ook inv.nr. 2286 nr. 132
   Bewerking huwelijksakte 10-04-1872,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4863 huwelijken 1872 akte nr. 64.
In het jaar achttien honderd twee en zeventig, den tienden April des voorsmiddags te kwart voor elf uren, zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Leyden, op het Raadhuis verschenen Franciscus Hendricus Aniba, jongman, oud twee en veertig jaren, muziekant, geboren te Leyden, wonende aan het Levendaal alhier; meerderjarige zoon van Joseph Aniba en van Maria Frederica van der Kriek, beide overleden. Overleggende zijne geboorte, en Elisabeth Schouten, oud zeven en dertig jaren, zonder beroep, geboren te Leyden, wonende aan het Levendaal alhier, weduwe van Albertus Theodorus Hendrik van Steede meerderjarige dochter van Willem Schouten, mandenmaker, en van Johanna Verbrugge, echtelieden, wonende alhier in de Wintersteeg. Overleggende hare geboorte acte en de dood acte van hare man

welke aan ons verzocht hebben het door hen voorgenomen huwelijk te voltrekken, waarvan de afkondigingen voor de hoofddeur van het Raadhuis zijn geschied, namelijk: de eerste den een en dertigsten Maart en de tweede den zeven April dezes jaars, beide dagen des middags te twaalf uren.
Geene verhindering tegen het gemelde huwelijk ter onzer kennis zijnde gebragt, hebben wij, aan hun verzoek voldoende, in tegenwoordigheid der na te noemen getuigen, aan den bruidegom en de bruid afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten, en getrouwelijk alle die pligten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn; waarop door elk hunner afzonderlijk een toestemmend en bevestigend antwoord zijnde gegeven: verklaren wij in naam der wet, dat

Franciscus Hendricus Aniba en Elisabeth Schouten door het huwelijk vereenigd zijn. Waarvan wij acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Hendrik Marks, oud zeven en dertig jaren, kleedermaker, aanbehuwd broeder van den bruidegom, Cornelis Johannes Josephus Aniba, oud zeven en dertig jaren, huiswerver, broeder van den bruidegom, Wilhelmus Schouten, oud een en veertig jaren, mandenmaker, broeder van de bruid en Jacobus Schouten, oud vijf en dertig jaren, mandenmaker, broeder van de bruid, allen wonende te Leyden.
En is deze acte, na gedane voorlezing, door ons en den bruidegom en de getuigen geteekend, verklaarende de bruid niet te kunnen schrijven alsmede de twee laatste getuigen.
   Bewerking overlijdensakte 22-03-1900,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 5021 overlijden 1900 akte nr. 295.
In het jaar een duizende negen honderd den twee en twintigsten der maand Maart zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Pieter Slegtenhorst oud zeventig jaren, aanspreker wonende te Leiden en Adrianus Niehot oud zeventig jaren, sjouwer, wonende te Leiden, welke ons verklaard hebben dat op den twee en twintigsten Maart negentien honderd des voormiddags te drie uren, binnen deze gemeente overleden is:
Franciscus Hendricus Aniba
oud zeventig jaren, kleermaker geboren te Leiden, wonende te Leiden, gehuwd met Elisabeth Schouten, zoon van Joseph Aniba en van Maria Fredrica van der Kriek, beiden overleden.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons en de declaranten geteekend.