Terug naar kaart

Documenten Adriana Wilhelmina van Gaalen:

   Bewerking geboorteakte 09-07-1895,
   Gemeentearchief Schiedam: burgerlijke stand Schiedam geboorten 1895 akte nr. 506.
Op heden den negenden Juli, achttien-honderd-vijf-en-negentig, is voor Ons ondergeteekende, Anbtenaar van den Burgerlijken Stand te SCHIEDAM, in het Huis der Gemeente verschenen: Arie Willem van Gaalen, oud veertig jaren, van beroep schipper, wonende aan de Bakkerstraat alhier, nommer drie en twintig die Ons heeft verklaard, dat op den zevenden dezer maand, des voormiddags ten half negen ure, te zijnen huize is geboren een kind van het vrouwelijk geslacht, uit zijne echtgenoot Johanna Martina Duimel, zonder beroep, mede wonende alhier welk kind genaamd zal worden:
Adriana Wilhelmina.
Van welke verklaring Wij deze akte hebben opgemaakt, in tegenwoordigheid van Franciscus Jonkergauw oud drie en zestig jaren, van beroep zonder, wonende alhier en van Cornelis Johannes Markus oud zes en twintig jaren, van beroep schoenmaker, wonende alhier.
En is deze akte, na gedane voorlezing, onderteekend door Ons en de getuigen, verklarende de comparant niet te kunnen teekenen als hebbende geen schrijven geleerd.
   Transcriptie huwelijksakte 30-01-1913,
   Gemeentearchief Schiedam: burgerlijke stand Schiedam huwelijken 1913 akte nr. 20.
Op heden den dertigsten Januari negentien-honderd-dertien, zijn voor Ons ondergeteekende, Anbtenaar van den Burgerlijken Stand te SCHIEDAM, in het Huis der Gemeente verschenen, ten einde een huwelijk aan te gaan: Gerardus Karolus Degenkamp oud twintig jaren, smid, geboren en wonende alhier, minderjarige zoon van Gijsbertus Degenkamp, fabrieksarbeider en Leentje Hilgerson, zonder beroep, wonende beiden alhier en Adriana Wilhelmina van Gaalen oud zeventien jaren, zonder beroep, geboren en wonende alhier, minderjarige dochter van Arie Willem van Gaalen, overleden en Johanna Martina Diemel, zonder beroep, wonende alhier.

De beide afkondigingen van dit huwelijk hebben alhier zonder stuiting plaats gehad op den negentienden en den zes en twintigsten dezer maand.
En hebben de verloofden ons overgelegd beide geboorteakten en een overlijdensakte van den vader der bruid. De ouders van den bruidegom en de moeder der bruid hier tegenwoordig, hebben Ons verklaard in dit huwelijk toe te stemmen.
Waarna Wij hen in het openbaar hebben afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk alle de plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verboenden zijn, hetwelk door hen uitdrukkelijk met ja beantwoord zijnde, hebben Wij, in naam der wet, uitspraak gedaan, dat zij door den echt aan elkander verbonden zijn,

In tegenwoodigheid van Willem Overwaal, oud zes en veertig jaren, gemeentebode, Pieter Eijsburg, oud een en veertig jaren, gemeentebode, Johannes Petrus Kloos, oud vier en twintig jaren, los werkman, zwager van de bruid, wonende allen alhier en Hendrikus Josephus Willem Bemmen, oud twee en zestig jaren, zonder beroep, wonende te Rotterdam.
En hebben Wij hiervan deze akte opgemaakt, welke na gedane voorlezing, is onderteekend door Ons, de comparanten en de getuigen.
   Bewerking huwelijksakte 11-08-1937,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 1125 huwelijken 1937 akte nr. B 926.
Heden den elfden Augustus negentien honderd zeven en dertig zijn voor mij, Ambtenaar van den Burgerlijken stand der gemeente 's-Gravenhage, in het openbaar, in het Huis der Gemeente verschenen ten einde een huwelijk aan te gaan: Schouten, Jacobus, oud acht en twintig jaren, melkbezorger, geboren te Leiden, wonende alhier, laatst te Den Helder, gescheiden echtgenoot van Klootwijk, Cornelia Wouterina, meerderjarige zoon van Schouten, Elisabeth Catharina, overleden en van Gaalen, Adriana Wilhelmina, oud twee en veertig jaren, zonder beroep, geboren te Schiedam en wonende alhier, weduwe van Degenkamp, Gerardus Karolus, meerderjarige dochter van van Gaalen, Arie Willem en van Duimel, Johanna Maria, beiden overleden.

De afkondiging van dit huwelijk is zonder stuiting afgeloopen en had alhier plaats alsmede te Den Helder op den een en dertigsten Juli dezes jaars.
Bruidegom en bruid hebben mij overgelegd de bij de Wet voorgeschreven akten en bescheiden, zij verklaarden elkaar aan te nemen tot echtgenooten en getrouwelijk te zulen vervullen alle de plichten, welke de Wet aan den huwelijken staat verbindt, waarna ik in naam der Wet heb verklaard, dat zij door de echt aan elkander zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig: Meeze, Jan Gerrit, oud een en zestig jaren, en Weerwag, Johannes, oud twee en dertig jaren, meubelmaker, beiden wonende alhier.
Hiervan is deze akte opgemaakt, welke overeenkomstig de Wet is voorgelezen.