Terug naar kaart

Documenten Heloise Zedonie Maria Schouten:

   Bewerking geboorteakte 23-12-1911,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4777 geboorten 1911 akte nr. 1684.
In het jaar negentien honderd elf, den drie en twintigsten December is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Jacobus Schouten oud acht en twintig jaren, huisschilder wonende te Leiden, welke ons heeft verklaard dat Françoise Anna Heloise Leer, zonder beroep wonende te Leiden, zijne huisvrouw te zijnen huize op den drie en twintigsten December negentien honderd elf, des voormiddags te tien uren, bevallen is van een kind van het vrouwelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft den voornamen van
Heloise Zedonie Maria
Van welke verklaring wij deze akte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Johannes van der Blom, oud drie en dertig jaren, huisschilder wonende te Leiden en van Dirk van der Reijden, oud zeventig jaren, zonder beroep, wonende te Leiden.
En is deze akte, na gedane voorlezing door ons den declarant en den eersten getuige geteekend. De tweede getuige verklaard niet te kunnen schrijven hebbende hij het niet geleerd.
   Bewerking huwelijksakte 09-09-1939,
   Stadsarchief Rotterdam: nr. 999-06 burgerlijke stand Rotterdam inv.nr. 1939O huwelijken 1939 akte nr. 4262.
Heden zes September negentien honderd negen en dertig zijn voor mij, Ambtenaar van den burgerlijken stand van Rotterdam, in het openbaar, in het huis der gemeente, verschenen ten einde een huwelijk aan te gaan: Fiegel, Cornelis, oud zes en twintig jaren, hulpbesteller, geboren en wonende alhier, meerderjarige zoon van Fiegel, Johann Georg, oud acht en veertig jaren, verwarmingsinstallateur, wonende alhier, en Schot, Johanna, overleden, en Schouten, Heloise Zedonie Maria, oud zeven en twintig jaren, zonder beroep, geboren te Leiden, wonende alhier, meerderjarige dochter van Schouten, Jacobus, oud vijf en vijftig jaren, huisschilder en Leer, Françoise Anna Heloise, oud zeven en vijftig jaren, zonder beroep, beiden wonende alhier.
De ouders van de bruidegom en de ouders van de bruid, hierbij tegenwoordig, verklaarden in dit huwelijk toe te stemmen.

De afkondiging van dit huwelijk is alhier onverhinderd geschied op zes en twintig Augustus dezes jaars.
Ik heb bruidegom en bruid afgevraagd of zij elkander nemen tot echtgenooten en getrouwelijk alle de plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn. Nadat deze vragen door hen bevestigend beantwoord werden, heb ik, in naam der wet, uitspraak gedaan, dat zij door het huwelijk aan elkander zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig: Fiegel, Maria Theresia, oud drie en twintig jaren, naaister, zuster van den bruidegom en Schouten, Anna Maria, oud twee en twintig jaren, zonder beroep, zuster van de bruid, beiden wonende alhier.
Waarvan akte, welke is voorgelezen.