Terug naar kaart

Documenten Wilhelmina Gadilla:

   Bewerking geboorteakte 04-01-1838,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4699 geboorten 1838 akte nr. 13.
In het jaar een duizend acht honderd acht en dertig, den vierden der maand January des voormiddags ten half twaalf ure, is voor ons Wethouder der Stad Leyden, als gecommitteerd tot het werk van den Burgerlijken Stand derzelve Stad, verschenen Frans Gadilla oud drie en twintig jaren, fuselier wonende aan de Morschpoort Wijk 5 No. welke ons heeft verklaard, dat Jannetje du Mortier ongehuwd, oud drie en twintig jaren, dienstbode, wonende in de Kruisstraat W. 5 No. 229 op den derden January achttien honderd acht en dertig, des avonds ten tien ure, bevallen is van een kind, van het vrouwelijk geslacht, aan het welk hij bij deze geeft de voornaam van
Wilhelmina,
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Johannes Zwart wonende in de Kruisstraat Wijk 5 No. 228 oud drie en twintig jaren, grijnwerker en van Jan Willem Pleune wonende op de Kruisstraat Wijk 5 No. 147 oud zes en dertig jaren, schoenmaker.
En hebben de declarant en de getuigen, na gedane voorlezing, verklaard niet te kunnen schrijven; de getuigen met ons geteekend.

Aantekening op de akte:
Bij voltrekking des huwelijks tusschen de in de nevenstaande acte vermelde personen op den acht en twintigsten Februarij achttien honderd negen en dertig, alhier plaats gehad hebbende, is het daarin vermelde kind door hen gewettigd.
   Bewerking huwelijksakte 16-11-1859,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4850 huwelijken 1859 akte nr. 304.
In het jaar achttien honderd negen en vijftig, den zestienden November des voorsmiddags ten elf ure, zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Leyden, op het Raadhuis verschenen Jacobus Schouten, jongman, oud twee en twintig jaren, mandenmaker, geboren te Leyden, wonende in de Wintersteeg, meerderjarige zoon van Willem Schouten, mandenmaker, en van Johanna van Brugge, echtelieden, wonende in de Wintersteeg, beide alhier tegenwoordig en toestemmende. Overleggende zijne geboorte acte en het Certificaat van voldoening aan de wet op de Nationale Militie, en Wilhelmina Gadilla, jongedochter, oud een en twintig jaren, zonder beroep, geboren te Leyden, wonende op het Galgewater, minderjarige dochter van Frans Gadilla, huisverver, wonende op het Galgewater, alhier tegenwoordig en toestemmende, en van Jannetje du Mortier, overleden. Overleggende hare geboorte acte en de dood acte van hare moeder

welke aan ons verzocht hebben het door hen voorgenomen huwelijk te voltrekken, waarvan de afkondigingen voor de hoofddeur van het Raadhuis zijn geschied, namelijk: de eerste den zesden November en de tweede den dertienden November dezes jaars beide dagen des middags ten twaalf ure.
Geene verhindering tegen het gemelde huwelijk ter onzer kennis zijnde gebragt, hebben wij, aan hun verzoek voldoende, in tegenwoordigheid der na te noemen getuigen, aan den bruidegom en de bruid afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten, en getrouwelijk alle die pligten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn; waarop door elk hunner afzonderlijk een toestemmend en bevestigend antwoord zijnde gegeven: verklaren wij in naam der wet, dat

Jacobus Schouten en Wilhelmina Gadilla door het huwelijk vereenigd zijn. Waarvan wij acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Franciscus van Houtum, oud zes en vijftig jaren, sjouwer, wonende aan de Uiterstegracht, oom van den bruidegom, Willem Schouten, oud negen en twintig jaren, mandenmaker, wonende in de Galgstraat, broeder van den bruidegom, Hendrik Marks, oud zeven en twintig jaren, kleedermaker, wonende op de Haarlemstraat, aanbehuwd broeder van den bruidegom, en Andries Piket, oud acht en vijftig jaren, sjouwer, wonende aan de Langegracht.
En is deze acte, na gedane voorlezing, door ons, den vader van de bruid en den derden getuige geteekend, verklarende de bruidegom, de bruid, de ouders van den bruidegom en de overige getuigen niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 30-05-1892,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 5013 overlijden 1892 akte nr. 596.
In het jaar een duizend acht honderd twee en negentig den dertigsten der maand Mei zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Jacobus Schouten, man van de overledene oud vijf en vijftig jaren, mandenmaker wonende te Leiden en Jacobus Franciscus Schouten zoon van de overledene oud dertig jaren, koetsier, wonende te Leiden, welke ons verklaard hebben, dat op den dertigsten Mei achttien honderd twee en negentig voormiddags te half een uren, binnen deze gemeente overleden is:
Wilhelmina Gadilla
oud vier en vijftig jaren, zonder beroep, geboren te Leiden gewoond hebbende te Leiden, gehuwd met Jacobus Schouten, dochter van Frans Gadilla en Jannetje du Mortier, beide overleden.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons en den tweeden declarant geteekend. De eerste declarant verklaarde niet te kunnen schrijven hebbende hij het niet geleerd.