Terug naar kaart

Documenten Maria Catharina Schouten:

   Bewerking geboorteakte 01-05-1876,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4741 geboorten 1876 akte nr. 586.
In het jaar een duizend acht honderd zes en zeventig den eersten der maand Mei des middags te twaalf uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden, verschenen Jacobus Schouten, oud acht en dertig jaren, mandenmaker wonende in de Korte Hoefstraat alhier, welke ons heeft verklaard, dat Wilhelmina Gadilla, zijne huisvrouw, te zijnen huize op den dertigsten April achttien honderd zes en zeventig, des morgens te vijf uren, bevallen is van een kind, van het vrouwelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornamen van
Maria Catharina
Van welke verklaring wij deze acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Wihelmus Schouten oud vijf en veertig jaren, mandenmaker wonende in de Galgstraat alhier en van Johannes Vermeij, oud zeven en twintig jaren, behanger, wonende op de Hoogewoerd alhier.
En is deze acte na gedane voorlezing door ons en den tweeden getuige geteekend. De declarant en de eerste getuige verklaarden niet te kunnen schrijven.
   Bewerking overlijdensakte 11-01-1882,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 5003 overlijden 1882 akte nr. 43.
In het jaar een duizend acht honderd twee en tachtig den elfden der maand Januari des namiddags te kwart voor één uren, zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Jacobus Schouten, vader van de overledene oud vier en veertig jaren, mandenmaker wonende te Leiden en Simon Honsbeek bekende van de overledene oud vier en dertig jaren, koopman, wonende te Leiden, welke ons verklaard hebben, dat op den elfden Januari achttien honderd twee en tachtig, des morgens te half zes uren, binnen deze gemeente overleden is:
Maria Catharina Schouten
oud vijf jaren, geboren te Leiden in het jaar achttien honderd zes en zeventig, gewoond hebbende te Leiden, kind van Jacobus Schouten voornoemd en Wilhelmina Gadilla, zonder beroep, echtelieden wonende te Leiden.
En is deze akte na gedane voorlezing door ons en den tweeden declarant geteekend. De eerste declarant verklaarde niet te kunnen schrijven, hebbende hij het niet geleerd.