Terug naar kaart

Documenten Pieter Johannes Polderman:

   Bewerking geboorteakte 07-03-1899,
   Zeeuws Archief: nr. 25 burgerlijke stand Aardenburg inv.nr. AAR-G-1899 geboorten 1899 akte nr. 8.
Heden den zevenden Maart achttien honderd negen en negentig, verscheen voor mij Burgemeester, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand van de gemeente Aardenburg, provincie Zeeland, Alewijn Polderman, oud vijf en twintig jaren, van beroep metselaarsknecht, wonende te Aardenburg, die mij heeft verklaard, dat op den zevenden Maart achttien honderd negen en negentig, des voormiddags ten één ure, binnen deze gemeente, in het huis wijk S, nommer veertien, is geboren een kind van het mannelijk geslacht, van hem aangever en van Jacoba Johanna Ros, zonder beroep, woonachtig binnen deze gemeente, zijne huisvrouw en aan welk kind hij verklaart te geven de voornamen van
Pieter Johannes
welke aangifte en verklaring zijn geschied in tegenwoordigheid van Alewijn Polderman, oud drie en vijftig jaren, van beroep tuinman, wonende te Aardenburg, en van Pieter Omon, oud vier en zestig jaren, van beroep metselaar, wonende te Aardenburg, als getuigen daartoe door den aangever gekozen.
En is hiervan opgemaakt deze akte, die na gedane voorlezing aan den aangever en de getuigen, door hen en mij is geteekend.
   Bewerking huwelijksakte 09-08-1923,
   Noord-Hollands Archief: burgerlijke stand Amsterdam huwelijken Akte 1923 akte nr. 564.
Heden negen Augustus negentien honderd drie en twintig zijn voor mij Ambtenaar van den burgerlijken stand van Amsterdam verschenen, teneinde een huwelijk aan te gaan: Pieter Johannes Polderman, monteur geboren in de gemeente Aardenburg wonende alhier, oud vier en twintig jaren, meerderjarige zoon van Alewijn Polderman en Jacoba Johanna Ros, beiden overleden en Clasina Antonia Johanna Josepha Jacoba Schouten, zonder beroep, geboren in de gemeente Leiden, wonende alhier, oud een en twintig jaren, meerderjarige dochter van Wilhelmus Schouten, oud acht en vijftig jaren, broodbezorger, en Clasina Antonia Johanna Josepha Wegman, oud twee en veertig jaren, zonder beroep, beiden wonende alhier. De ouders der bruid verklaarden, voor mij tegenwoordig, toe te stemmen in dezen echt

De afkondiging tot dit huwelijk is onverhinderd geschied, alhier en in de gemeente Zutphen den acht en twintigsten Juli laatstleden.
De bruidegom verklaarde mij de identiteit zijner moeder wegens onvolledigheid harer overlegde akte van overlijden. Ik heb bruidegom en bruid afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk alle de plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn. Nadat deze vragen door hen bevestigend beantwoord werden, heb ik, in naam der wet, uitspraak gedaan dat zij door het huwelijk aan elkander zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig: Johannes Cornelis van der Keur kuiper, oud veertig jaren en Gijsbertus Wertwijn, agent van politie, oud zeven en twintig jaren, beiden wonende alhier.
Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.
   Bewerking overlijdensakte 29-06-1972,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 1005 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 160 overlijden 1972 akte nr. 852.
Op acht en twintig juni negentien honderd twee en zeventig, te 15 uur, 30 minuten, is in de gemeente Leiden overleden:
Polderman, Pieter Johannes,
geboren te Aardenburg op 7 maart 1899, wonende te Leiden, echtgenoot van: Schouten, Clasina Antonia Johanna Josepha Jacoba, zoon van: Polderman, Alewijn en van: Ros, Jacoba Johanna.
De aangifte van dit overlijden is aan de ambtenaar van de burgerlijke stand van Leiden gedaan door: van der Luit, Dirk, oud 63 jaar, chauffeur, wonende te Leiden,
die verklaarde uit eigen wetenschap van het overlijden kennis te dragen.
Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is opgemaakt, voorgelezen en ondertekend op 29 juni 1972.
   Overlijdensbericht,
   Erfoed Leiden en Omstreken: Krantenarchief, Leidsch Dagblad van 01-07-1972.