Terug naar kaart

Documenten Johannes Nicolaas Braggaar:

   Bewerking geboorteakte 25-09-1880,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4745 geboorten 1880 akte nr. 1215.
In het jaar een duizend acht honderd tachtig den vijf en twintigsten der maand September des voormiddags te half elf uren, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Leiden, verschenen: Dirk Braggaar oud een en veertig jaren, fabriekwerker wonende te Leiden, welke ons heeft verklaard, dat Geertrui Leclusse, zonder beroep, wonende te Leiden, zijne huisvrouw alhier op den vier en twintigsten September achttien honderd tachtig, des avonds te elf uren, bevallen is van een kind, van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornamen van
Johannes Nicolaas
Van welke verklaring wij deze acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van David de Rek, oud een en zestig jaren, sjouwer, wonende te Leiden en van Adrianus Niehot, oud een en vijftig jaren, sjouwer, wonende te Leiden.
En is deze acte na gedane voorlezing door ons den declarant en de getuigen geteekend.
   Bewerking inschrijving militieregister,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 stadsarchief Leiden inv.nr. 2329 militieregister 1900 akte nr. 141.
Loteling Johannes Nicolaas Braggaar (fabrieksarbeider) geboren op 24-09-1880 te Leiden, wonende te Leiden
Vader Dirk Braggaar
Moeder Geertrui l' Ecluse
Diversen: Gezicht: ovaal Voorhoofd: gewoon Ogen: blauw Neus: gewoon Mond: klein Kin: spits Wenkbrauwen: blond Haar: blond Lengte: 1.633 mtr.
Advies mc + vrijgesteld: tot dienstneming aangewezen
Onderdeel: 4e. reg. infanterie
Stamboeknummer: 92281
overgegaan naar de Landweer 1-8-1908 met bewijs van ontslag 31-12-1918 en overgegaan naar de Landstorm
   Bewerking huwelijksakte 29-08-1906,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4902 huwelijken 1906 akte nr. 304.
In het jaar negentien honderd zes den negen en twintigsten Augustus zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Leiden, in het Raadhuis verschenen: Johannes Nicolaas Braggaar, oud vijf en twintig jaren, fabrieksarbeider, geboren en wonende te Leiden, meerderjarige zoon van Dirk Braggaar en van Geertrui Leclusse, beide zonder beroep en wonende te Leiden, beide alhier tegenwoordig en toestemmende; Overleggende zijne geboorte-acte en het Militiebewijs en Anna Maria Schouten, oud zes en twintig jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Leiden, meerderjarige dochter van Petrus Johannes Schouten, overleden en van Anthonia Petronella Blom, zonder beroep, wonende te Leiden, beide alhier tegenwoordig en toestemmende; Overleggende hare geboorte-acte en de dood-acte van haren vader;

welke aan ons verzocht hebben het door hen voorgenomen huwelijk te voltrekken, waarvan de afkondigingen zijn geschied binnen deze gemeente.
Geene verhindering tegen het gemelde huwelijk ter onzer kennis zijnde gebracht, hebben wij, aan hun verzoek voldoende, in tegenwoordigheid der na te noemen getuigen, aan den bruidegom en de bruid afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten, en getrouwelijk alle die plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn; waarop door elk hunner afzonderlijk een toestemmend en bevestigend antwoord zijnde gegeven; verklaren wij in naam der wet, dat

Johannes Nicolaas Braggaar en Anna Maria Schouten, door het huwelijk vereenigd zijn. Waarvan wij acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van: Dirk Braggaar, oud vijf en dertig jaren, fabrieksarbeider, broeder van den bruidegom, Adrianus Christinus Planken, oud drie en dertig jaren, lantaarnopsteker, zwager van de bruid, Johannes Nicolaas de l' Ecluse, oud vijf en dertig jaren, werkman, zwager van den bruidegom, alle wonende te Leiden en Johannes Schouten, oud drie en twintig jaren, smid, wonende te 's-Gravenhage, broeder van de bruid.
En is deze acte na voorlezing door ons, den bruidegom, de bruid, de ouders van den bruidegom en de getuigen geteekend. De moeder van de bruid verklaarde niet te kunnen schrijven, hebbende zij het niet geleerd.
   Bewerking huwelijksakte 20-02-1946,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 1005 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 76 huwelijken 1946 akte nr. 111.
Heden twintig Februari negentien honderd zes en veertig, verschenen voor mij, Ambtenaar van den burgerlijken stand der gemeente Leiden, ten einde een huwelijk aan te gaan: Braggaar, Johannes Nicolaas, oud vijf en zestig jaren, courantenbezorger, geboren en wonende te Leiden, weduwnaar van: Schouten, Anna Maria, meerderjarige zoon van: Braggaar, Dirk en van: Leclusse, Geertrui, beiden overleden; en: Schouten, Magdalena Maria, oud een en zestig jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Leiden, meerderjarige dochter van: Schouten, Petrus Johannes en van: Blom, Anthonia Petronella, beiden overleden.

De afkondiging van dit huwelijk heeft zonder stuiting alhier plaats gehad.
Bruidegom en Bruid verklaarden mij, elkander aan te nemen tot echtgenooten en getrouwelijk al die plichten te zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn. Daarop heb ik, in naam der wet, verklaard, dat zij door het huwelijk aan elkander zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig: Gaastra, Johanna Jacoba, oud negen en vijftig jaren en: Gaastra Keetje, oud vier en vijftig jaren, beiden zonder beroep en wonende te Leiden.
Waarvan akte, welke is voorgelezen.
   Bewerking overlijdensakte 14-04-1971,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 1005 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 159 overlijden 1971 akte nr. 472.
Op dertien april negentien honderd een en zeventig, te 11 uur, 0 minuten, is in de gemeente Leiden overleden:
Braggaar, Johannes Nicolaas,
geboren te Leiden op 24 september 1880, wonende te Leiden, achtereenvolgens gehuwd geweest met: Schouten, Anna Maria en met: Schouten, Magdalena Maria, zoon van: Braggaar, Dirk en van: Leclusse, Geertrui.
De wettelijk voorgeschreven verklaring betreffende dit overlijden zijn voor mij, ambtenaar van de burgerlijke stand van Leiden afgelegd door Seugling, Gerhard Michaƫl, oud 75 jaar, begrafenisondernemer, wonende te Leiden, die tevens verklaarde uit eigen wetenschap van het overlijden kennis te dragen.
Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen en ondertekend op 14 april 1971.
   Overlijdensadvertentie,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: Krantenarchief, Leidsch Dagblad van 14-04-1971.