Terug naar kaart

Documenten Anna Maria van der Drift:

   Transcriptie geboorteakte 23-02-1889,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0500B burgerlijke stand Zoeterwoude inv.nr. 1043 geboorten 1896 akte nr. 141.
Heden den zevenden September achttien honderd zes en negentig, compareerde voor ons ondergeteekende, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Zoeterwoude, Provincie Zuid-Holland, Cornelis van der Drift, oud acht en twintig jaren, metselaar wonende alhier die ons heeft verklaard, dat op den zesden dezer maand September, des morgens ten half drie ure, in het huis, staande binnen deze Gemeente, gemerkt wijk C, numero twee en vijftig is geboren een kind van het vrouwelijk geslacht, van hem comparant en van diens huisvrouw Alida Groeneveld, zonder beroep, wonende alhier aan hetwelk hij verklaarde de voornamen te geven van
Anna Maria.
Deze verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Willem van Slingerland, oud vier en veertig jaren, metselaar, wonende alhier en Pieter Johannes Cloos, oud vijf en veertig jaren, klerk, wonende alhier.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing aan den comparant en de getuigen hebben zij deze nevens ons geteekend.
   Bewerking huwelijksakte 30-06-1921,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0500B burgerlijke stand Zoeterwoude inv.nr. 1057 huwelijken 1921 akte nr. 11.
Heden den dertigsten Juni negentien honderd een en twintig zijn voor mij, Ambtenaar van den burgerlijken stand der gemeente ZOETERWOUDE, in het huis der gemeente verschenen, ten einde een huwelijk aan te gaan: Adriaan Schouten, oud twee en dertig jaren, broodbakker, geboren te Leiden, wonende te 's-Gravenhage, meerderjarige zoon van Petrus Johannes Schouten en van Anthonia Petronella Blom, beiden overleden en Anna Maria van der Drift, oud vier en twintig jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Zoeterwoude, meerderjarige dochter van Cornelis van der Drift drie en vijftig jaren, metselaar en van Alida Groeneveld, vijf en vijftig jaren, zonder beroep, beiden wonende te Zoeterwoude. De ouders der bruid hier aanwezig verklaarden hunnen toestemming tot dit huwelijk te verleenen.

De afkondiging van het huwelijk is zonder stuiting geschied alhier alsmede te 's-Gravenhage, op den achttienden Juni laatstleden.
Ik heb de aanstaande echtgenooten afgevragd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk alle de plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn. Nadat deze vragen door hen bevestigend beantwoord werden, heb ik, in naam der wet uitspraak gedaan, dat zij doorden echt aan elkander zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig: Johannes van der Drift, oud drie en twintig jaren, boerenknecht; Wilhelmus van der Drift een en twintig jaren, tuinder beiden wonende te Zoeterwoude en zijn broeders der bruid.
Waarvan akte, welke is voorgelezen.
   Anna Maria van der Drift,
   Foto: Agatha Christina van der Drift, datum onbekend.