Terug naar kaart

Documenten Berber Hogendorf:

   Transcriptie geboorteakte 25-10-1876,
   Tresoar: nr. 30-34 burgerlijke stand Sneek inv.nr. 1033 geboorten 1876 akte nr. 300.
In het jaar Een duizend acht honderd zes en zeventig, den vijf en twintigsten dag der maan October, is voor ons ondergeteekende, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Sneek, Provincie Friesland, gecompareerd: Albert Hogendorf, oud een en dertig jaren, Bakker, wonende te Sneek welke ons heeft verklaard, dat op den drie en twintigsten October, des namiddags ten een ure, te Sneek een kind van het vrouwelijk geslacht is geboren uit hem declarant en deszelfs huisvrouw Tjerkje Wielinga, zonder beroep, mede te Sneek woonachtig, aan welk kind hij verklaarde de voornaam te geven van:
Berber
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Benardus de Jongh, oud drie en zestig jaren, Commies en Johannes van Akkeren, oud zes en twintig jaren, Stadsbode beide wonende te Sneek.
Waarvan wij deze akte hebben opgemaakt, welke, na voorlezing, door ons den Comparant en de getuigen is geteekend.
   Bewerking huwelijksakte 24-09-1902,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 772 huwelijken 1902 akte nr. 1358.
Heden den vier en twintigsten September negentien honderd twéé, compareerden in het Raadhuis voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente 's-Gravenhage, Barend Hendrik Schouten, oud vier en twintig jaren, schoenmaker, geboren en wonende alhier, meerderjarige zoon van Hendrik Schouten, stukadoor, en van Aaltje Zwolsman, zonder beroep, beiden wonende alhier, alhier tegenwoordig en consenteerende. En Berber Hogendorf, oud vijf en twintig jaren, dienstbode, geboren te Sneek, wonende alhier, meerderjarige dochter van Albert Hogendorf, kaashandelaar, en van Tjerkje Wielinga, zonder beroep, beiden wonende te Nijmegen, mede alhier tegenwoordig en consenteerende.

Die ons verzocht hebben over te gaan tot de voltrekking van hun huwelijk, waarvan de afkondigingen zonder verhindering alhier hebben plaatsgehad op den veertienden en een en twintigsten dezer. De comparanten hebben overgelegd hunne geboorte akten, benevens het certificaat zijner voldoening aan de Nationale Militie.
De comparanten ons te kennen gegeven hebbende elkander aan te nemen tot echtgenooten, en getrouwelijk te zullen vervullen alle plichten bij de Wet aan echtgenooten opgelegd, verklaren Wij in naam der Wet, dat zij door het huwelijk zijn verbonden.

Al hetwelk heeft plaatsgehad in tegenwoordigheid van Job Moerman, oud negen en twintig jaren, letterzetter, van Frederik Hoogendorp, oud negen en twintig jaren, koopman, broeder van de bruid, van Johannes Bosch, oud zes en twintig jaren, letterzetter, en van Johannes Westenend, oud veertig jaren, bediende, allen wonende alhier.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing onderteekend met de comparanten, de wederzijdse ouders en de getuigen.
   Pasfoto van Berber op latere leeftijd,
   Uit: 50 jaar genealogie, publicatie van een kleinzoon.
   Transcriptie overlijdensakte 08-12-1959,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 1782 overlijden 1959 akte nr. 2443.
Heden, acht december negentien honderd negen en vijftig, verscheen voor mij, ambtenaar van de burgerlijke stand van 's-Gravenhage: Lambooy, Johannes Marinus, oud zes en veertig jaar, begrafenisondernemer, wonende te 's-Gravenhage, die verklaarde, dat op zeven december negentien honderd negen en vijftig, te negentien uur, tien minuten, in de gemeente 's-Gravenhage is overleden:
Hogendorf, Berber,
oud drie en tachtig jaar, zonder beroep, geboren te Sneek, wonende te 's-Gravenhage, gehuwd met: Schouten, Barend Hendrik, dochter van: Hogendorf, Albert, en Wielinga, Tjerkje, beiden overleden.
De aangever verklaarde uit eigen wetenschap van het overlijden kennis te dragen.
Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.