Terug naar kaart

Documenten Adrianus Oosterveer:

   Bewerking geboorteakte 28-03-1889,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 379 geboorten 1889 akte nr. 1390
Heden den acht en twintigsten Maart achttien honderd negen en tachtig, compareerde voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente 's=Gravenhage, Cornelis Bartholomeus Oosterveer, oud negen en dertig jaren, arbeider, verklarende, dat van hem comparant en zijne echtgenoote Johanna van den Barselaar, zonder beroep, beiden wonende alhier, op den zeven en twintigsten dezer des namiddags drie ure is geboren alhier een kind van het mannelijk geslacht, waaraan hij verklaarde de voornaam te geven van
Adrianus.
Deze verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Bartholomeus Petrus Vogels, oud twee en dertig jaren, koopman, en Engelbertus Heilbron, oud vijf en veertig jaren, zonder beroep, beiden wonende alhier.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing onderteekend met de comparant en de getuigen.
   Bewerking huwelijkssakte 26-11-1913,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 848 huwelijken 1913 nr. 2452.
Heden den zes en twintigsten November negentien honderd dertien, zijn voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente 's-Gravenhage, in het Huis der Gemeente verschenen: Adrianus Oosterveer, oud vier en twintig jaren, gemeentewerkman, geboren en wonende alhier, meerderjarige zoon van Cornelis Bartholomeus Oosterveer, oud vier en zestig jaren, tuinman, en van Johanna van den Barselaar, oud zestig jaren, zonder beroep, beiden wonende alhier, alhier tegenwoordig en consenteerende. En Sara Maria Schouten, oud drie en twintig jaren, strijkster, geboren te Leiden, wonende alhier, meerderjarige erkende dochter van Sara Maria Schouten, oud zes en veertig jaren, zonder beroep, wonende alhier, alhier tegenwoordig en consenteerende.

die ons verzocht hebben over te gaan tot de voltrekking van hun voorgenomen huwelijk waarvan de afkondiging zonder verhindering alhier heeft plaats gehad op den vijftienden dezer.
De comparanten hebben ons overgelegd de bij de Wet voorgeschreven akten en bescheiden, zij verklaarden elkander aan te nemen tot echtgenooten en getrouwelijk te zullen vervullen alle de plichten door de Wet aan den huwelijken staat verbonden, waarna wij in naam der Wet hebben verklaard dat hun huwelijk is voltrokken.

Al hetwelk heeft plaats gehad in tegenwoordigheid van Cornelis Mattheus Oosterveer, oud zeven en dertig jaren, schoenmaker, broeder van den bruidegom, en van Marcelus Johannes Siesterman van Ooije, oud vier en dertig jaren, bierbottelaar, beiden wonende alhier.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing onderteekend met de comparanten, zijne ouders, hare moeder en de getuigen.
   Bewerking huwelijkssakte 11-12-1929,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 1019 huwelijken 1929 akte nr. 1711.
Heden den elfden December negentien honderd negen en twintig zijn voor mij, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente 's-Gravenhage, in het openbaar, in het Huis der Gemeente verschenen: ten einde een huwelijk aan te gaan: Adrianus Oosterveer, oud veertig jaren, arbeider, geboren en wonende alhier, weduwnaar van Sara Maria Schouten, meerderjarige zoon van Cornelis Bartholomeus Oosterveer en van Johanna van den Barselaar, beiden overleden. En Johanna Antoinetta van der Leek, oud zeven en veertig jaren, zonder beroep, geboren en wonende alhier, weduwe van Willem Frederik Alexander Helvensteijn, meerderjarige dochter van Willem Hendrik van der Leek, overleden, en van Hendrika Huizers, zonder beroep, wonende alhier.

De afkondiging van dit huwelijk had zonder stuiting alhier plaats op den dertigsten November dezes jaars.
Bruidegom en bruid hebben mij overgelegd de bij de Wet voorgeschreven akten en bescheiden, zij verklaarden elkander aan te nemen tot echtgenooten en getrouwelijk te zullen vervullen alle de plichten, die de Wet aan den huwelijken staat verbindt, waarna ik in naam der Wet heb verklaard, dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig Franciscus Joseph Wesenaar, oud een en zestig jaren, en Pieter Ernst, oud drie en veertig jaren, gemeenteboden, wonende alhier.
Hiervan is deze akte opgemaakt, die overeenkomstig de Wet is voorgelezen.

Aantekening op de akte:
Door het vonnis der Arrondissementsrechtbank van den zes en twintigsten Maart negentien honderd één en dertig en de inschrijving in de registers van den Burgerlijken Stand dezer gemeente op den vijf en twintigsten April daaropvolgende, is het in nevenstaande akte vermelde huwelijk door echtscheiding ontbonden.
   Bewerking echtscheidingsakte 25-04-1931,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 1051 huwelijken 1931 akte nr. 179.
Heden den vijf en twintigsten April negentien honderd een en derig heb ik Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente 's-Gravenhage, ten verzoeke van na te noemen eischeres ingeschreven een vonnis der Arrondissements-rechtbank alhier van den zes en twintigsten Maart dezes jaars, bij verstek gewezen, waarbij is uitgesproken de echtscheiding tusschen den gedaagde Adrianus Oosterveer, los werkman, en de eischeres Johanna Antoinetta van der Leek, zonder beroep, beiden wonende alhier, wier huwelijk den elfden Dezember negentien honderd negen en twintig alhier werd gesloten, zijnde bij dit vonnis gevoegd een certificaat van den griffier van voornoemde Rechtbank van den twee en twintigsten April dezes jaars, houdende, dat geen verzet is aangeteekend, alsmede een verklaring van den een en twintigsten April bevorens, houdende, dat gedaagde in gemeld vonnis berust.
Hiervan is deze akte opgemaakt.