Terug naar kaart

Documenten Petrus Demetrius Raijmans:

   Bewerking geboorteakte 23-09-1901,
   Gelders Archief: nr. 0207 burgerlijke stand Nijmegen inv.nr. 1039 geboorten 1901 akte nr. 1073.
[ontbrekende tekst] twintigsten September is voor ons ondergeteekende, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Nijmegen, provincie Gelderland, verschenen: Antonia Cornelia Maria Eskes, echtgenoote van Andries Koster oud zeven en veertig jaren, van beroep vroedvrouw wonende te Nijmegen, die ons heeft verklaard dat op den een en twintigsten der maand September negentienhonderd en een te een uren des namiddags te Nijmegen aan de Graafschestraat in nummer negen en veertig is geboren een kind van het mannelijk geslacht van Hermanus Johannes Antonius Raijmans assistent bij de Posterijen tijdelijk afwezig en van Petronella Huberta Hellegers, zonder beroep, echtelieden, wonende te Nijmegen, en welke geboorte in tegenwoordigheid der deklarante plaatshad en aan welk kind de deklarante de voornamen heeft gegeven van
Petrus Demetrius
Deze verklaring is gedaan in tegenwoordigheid van Hendrikus Johannes Roelofs, oud drie en dertig jaren, van beroep ambtenaar ter secretarie, wonende te Nijmegen, en van Antonie Namel Oosterdijk, oud acht en twintig jaren, van beroep assistent wijkmeester wonende te Hatert.
Na gedane voorlezing van de tegenwoordige geboorte-akte aan de deklarante en aan de getuigen, hebben zij met ons geteekend.
   Bewerking huwelijksakte 06-08-1930,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 1035 huwelijken 1930 akte nr. 1082.
Heden den zesden Augustus negentien honderd dertig zijn voor mij, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente 's-Gravenhage, in het openbaar, in het Huis der Gemeente verschenen, ten einde een huwelijk aan te gaan: Petrus Demetrius Raijmans, oud acht en twintig jaren, transportarbeider, geboren te Nijmegen, wonende alhier, meerderjarige zoon van Hermanus Johannes Antonius Raijmans, en van Petronella Huberta Hellegers, beiden zonder beroep, wonende te Nijmegen, toestemmende bij authentieke akte. En Jacoba Theodora Schouten, oud negen en twintig jaren, dienstbode, geboren te Delft, laatst aldaar, thans alhier woonachtig, meerderjarige dochter van Johannes Bernardus Petrus Schouten, oud zeven en vijftig jaren, smid, en van Maria Apolonia van der Blij, oud zeven en vijftig jaren, zonder beroep, beiden wonende te Delft, alhier tegenwoordig en toestemmende.

De afkondiging van dit huwelijk is zonder stuiting afgeloopen en had alhier plaats. alsmede te Delft op den zes en twintigsten Juli dezes jaars.
Bruidegom en bruid hebben mij overgelegd de bij de Wet voorgeschreven akten en bescheiden, zij verklaarden elkander aan te nemen tot echtgenooten en getrouwelijk te zullen vervullen alle de plichten, die de Wet aan den huwelijken staat verbindt, waarna ik in naam der Wet heb verklaard, dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig Cornelis Gerrit van Duijvenbode, oud een en dertig jaren, arbeider, wonende alhier, en Johannes Schouten, oud een en twintig jaren, monteur, wonende te Delft, broeder der bruid.
Hiervan is deze akte opgemaakt, die overeenkomstig de Wet is voorgelezen.
   Bewerking overlijdensakte 12-05-1965,
   Gemeentearchief 's-Gravenhaga: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 1855 overlijden 1965 akte nr. B 1071.
Heden, twaalf mei negentien honderd vijf en zestig verscheen voor mij, Ambtenaar van de burgerlijke stand van 's-Gravenhage, Jansen, Johannes Cornelis, oud acht en veertig jaar, koster, wonende te 's-Gravenhage, die verklaarde, dat op tien mei negentien hoderd vijf en zestig, te drie en twintig uur nul minuten, in de gemeente 's-Gravenhage is overleden:
Raijmans, Petrus Demetrius,
oud drie en zestig jaren, Rijksambtenaar, geboren te Nijmegen, wonende te 's-Gravenhage, gehuwd met: Schouten, Jacoba Theodora, zoon van: Raijmans, Hermanus Johannes Antonius en: Hellegers, Petronella Huberta, beiden overleden.
De aangever verklaarde uit eigen wetenschap van het overlijden kennis te dragen.
Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.