Terug naar kaart

Documenten Cornelis Gerrit Marinus van Duijvenbode:

   Bewerking huwelijksakte 27-12-1922,
   Stadsarchief Delft: nr. 15 burgerlijke stand Delft inv.nr. 271 huwelijken 1922 akte nr. 405.
Heden zeven en twintig December negentien honderd twee en twintig zijn voor mij Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Delft verschenen, ten einde een huwelijk aan te gaan Cornelis Gerrit Marinus van Duijvenbode, oud vier en twintig jaren, portier, geboren en wonende te 's-Gravenhage, meerderjarige zoon van Cornelis van Duijvenbode, oud vijf en vijftig jaren, behanger en van Aleida Jacoba Westenberg, oud vijf en vijftig jaren, zonder beroep, beiden wonende te 's-Gravenhage en Johanna Geertruida Schouten, oud vier en twintig jaren, dienstbode, geboren en wonende te Delft, meerderjarige dochter van Johannes Bernardus Petrus Schouten, oud negen en veertig jaren, bankwerker en van Maria Apolonia van der Blij, oud acht en veertig jaren, zonder beroep, beiden wonende te Delft. De ouders des bruidegoms en der bruid verklaarden voor mij tegenwoordig toe te stemmen in dezen echt.

De afkondiging van dit huwelijk is zonder stuiting geschied alhier en te 's-Gravenhage den zesden December laatstleden.
Ik heb de Comparanten afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk al de plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn. Nadat deze vragen door hen bevestigend beantwoord werden, heb ik, in naam der wet, verklaard, dat zij door het huwelijk aan elkaar zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig: Henri Marinus Ratté, oud vier en twintig jaren, Meubelmaker en Roelof van der Linden, oud een en twintig jaren, Chauffeur, beiden wonende te 's-Gravenhage. De moeder des bruidegoms verklaarde niet te kunnen naamteekenen wegens gemis aan kennis van schrijven.
Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.

Aantekening op de akte:
door het vonnis der arrondissementsrechtbank te 's-Gravenhage van den eersten februari negentien honderd acht en dertig en de inschrijving in de registers van den burgerlijken stand dezer gemeente op heden is het in nevenstaande akte vermelde huwelijk door echtscheiding ontbonden.
Delft elf Mei negentien honderd acht en dertig.
De ambtenaar van den burgerlijken stand