Terug naar kaart

Documenten Geertruida Hendrika Apolonia Schouten:

   Bewerking geboorteakte 24-07-1902,
   Stadsarchief Delft: nr. 15 burgerlijke stand Delft inv.nr. 091 geboorten 1902 akte nr. 566.
IN HET JAAR EEN DUIZEND NEGEN HONDERD TWEE, den VIER en twintigsten der maand jULI is voor ons ondergeteekende, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand van Delft verschenen Johannes Bernardus Petrus Schouten oud negen en twintig jaren, wonende alhier, welke ons heeft verklaard, dat Maria Apolonia van der Blij, zijne echtgenoote, zonder beroep, wonende alhier, op den vier en twintigsten dezer maand, des voormiddags ten half negen ure, is verlost in het huis aan de Pootstraat wijk drie nommer zeven en dertig alhier, van een kind van het vrouwelijk geslacht, waaraan de voornamen
Geertruda Hendrika Apolonia zijn gegeven.
De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Leendert Mulder oud veertig jaren, en van Hendrik Snel oud negen en dertig jaren, smeden, wonende beiden alhier.
En is deze akte na voorlezing door ons onderteekend met den vader en getuigen.
   Bewerking huwelijksakte 06-08-1930,
   Stadsarchief Delft: nr. 15 burgerlijke stand Delft inv.nr. 272 huwelijken 1923 akte nr. 46.
Heden zeven Februari, negentien honderd drie en twintig zijn voor mij, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Delft verschenen, ten einde een huwelijk aan te gaan Henri Marinus Ratté, oud vier en twintig jaren, meubelmaker, geboren te Rotterdam wonende te 's-Gravenhage, meerderjarige zoon van Jacobus Wilhelmus Ratté, overleden en van Margaretha Helena Maria Waterreus, zonder beroep, wonende te 's-Gravenhage en Geertruda Hendrika Apolonia Schouten, oud twintig jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Delft, meerderjarige dochter van Johannes Bernardus Petrus Schouten, oud vijftig jaren, metaalbewerker en van Maria Apolonia van der Blij, oud negen en veertig jaren, zonder beroep, beiden wonende te Delft. De moeder des bruidegoms heeft, blijkens hier overgelegde authentieke akte, verklaard in de voltrekking van het huwelijk toe te stemmen. de ouders der bruid verklaarden voor mij tegenwoordig toe te stemmen in dezen echt.

De afkondiging van dit huwelijk is zonder stuiting geschied alhier en te 's-Gravenhage den zeven en twintigsten Januari laatstleden.
Ik heb de Comparanten afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk al de plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn. Nadat deze vragen door hen bevestigend beantwoord werden, heb ik, in naam der wet, verklaard, dat zij door het huwelijk aan elkaar zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig: Hendrikus Augustinus Ratté, oud vier en twintig jaren, meubelmaker, broeder des echtgenoots en Johannes Petrus Hiep, oud een en twintig jaren, beddenmaker, beiden wonende te 's-Gravenhage.
Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.