Terug naar kaart

Documenten Leonardus Hendrikus Brouwer:

   Bewerking huwelijksakte 03-05-1933,
   Stadsarchief Delft: nr. 15 burgerlijke stand Delft inv.nr. 282 huwelijken 1933 akte nr. 94.
Heden drie Mei negentien honderd drie en dertig zijn voor mij, Ambtenaar van den burgerlijken stand der gemeente Delft verschenen, ten einde een huwelijk aan te gaan: Leonardus Hendrikus Brouwer, oud drie en twintig jaren, kruideniersbediende, geboren te Amsterdam, wonende te Delft, meerderjarige zoon van Pieter Hermanus Brouwer, oud acht en vijftig jaren en van Francina Maria Cornelia de Man oud een en zestig jaren, beiden zonder beroep en wonende te Delft en Wilhelmina Henderica Schouten, oud negentien jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Delft, minderjarige dochter van Johannes Bernardus Petrus Schouten, oud zestig jaren, bankwerker en van Maria Apolonia van der Blij, oud negen en vijftig jaren, zonder beroep, beiden wonende te Delft. De ouders des bruidegoms en der bruid verklaarden, voor mij tegenwoordig, toe te stemmen in dezen echt.

De afkondiging van dit huwelijk is zonder stuiting geschied alhier den twee en twintigsten April laatstleden.
Ik heb bruidegom en bruid afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk al de plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn. Nadat deze vragen door hen bevestigend beantwoord werden, heb ik, in naam der wet, verklaard, dat zij door het huwelijk aan elkaar zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig: Cornelis Gerrit Marinus van Duijvenbode, oud vijf en dertig jaren, kantoorlooper, wonende te 's-Gravenhage en Johannes Adrianus van Kruining, oud drie en dertig jaren, bankwerker, wonende te Delft, zwagers der echtgenoote.
Waarvan akte, welke overeenkomstg de wet is voorgelezen.

Aantekening op de akte:
Door het vonnis der arrondissements rechtbank te 's-Gravenhage van den acht en twintigsten Juli negentien honderd negen en dertig en de inschrijving in de registers van de burgerlijke stand dezer gemeente op heden is het in nevenstaande akte vermelde huwelijk door echtscheiding ontbonden.
Delft acht en twintig September negentien honderd negen en dertig.
De ambtenaar van de burgerlijke stand
   Scheidingsadvertentie,
   Koninklijke Bibliotheek: Nederlandse Staatscourant, nr. 186 van 23-09-1939.
   Bewerking scheidingsakte 28-09-1939,
   Stadsarchief Delft: nr. 15 burgerlijke stand Delft inv.nr. 288 huwelijken 1939 akte nr. 376.
Heden acht en twintig September, negentien honderd negen en dertig heb ik, Ambtenaar van den burgerlijken stand der gemeente Delf tingeschreven ten verzoeke van na te noemen eischer een vonnis van de arrondessements rechtbank te s-Gravenhage van den acht en twintigsten Juli dezes jaars, waarbij is verklaard geworden dat het huwelijk tusschen Brouwer, Leonardus Hendrikus, werkman en de gedaagde Schouten, Wilhelmina Henderica, zonder beroep, wonende beiden te Delft op drie Mei negentien honderd drie en dertig te Delft voltrokken door echtscheiding is ontbonden.
Zijnde bij dit vonnis gevoegd een certificaat van den griffier van voorvermelde rechtbank van den achttienden dezer maand, houdende dat op zijn register geen aantekening is geschied van verzet tegen opgemeld vonnis, alsmede het exploit van betekening aan gedaagde de dato negentien Augustus dezes jaars.
   Bewerking huwelijksakte 27-05-1942,
   Stadsarchief Delft: nr. 15 burgerlijke stand Delft inv.nr. 291 huwelijken 1942 akte nr. 185.
Heden zeven en twintig Mei negentien honderd twee en veertig zijn voor mij, Ambtenaar van den burgerlijken stand der gemeente Delft verschenen, ten einde een huwelijk aan te gaan: Brouwer, Leonardus Hendrikus, oud twee en dertig jaren, mtaaldraaier, geboren te Amsterdam, wonende te Delft, gescheiden echtgenoot van: Schouten, Wilhelmina Hendrica, meerderjarige zoon van Brouwer, Pieter Hermanus en van: de Man, Francina Maria Cornelia, beiden zonder beroep en wonende te Delft en Jansen, Margaretha Johanna, oud negentien jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Delft, minderjarige dochter van: Jansen, Petrus, oud zes en vijftig jaren, kleermaker en van: de Kriek, Catharina Magdalena, oud een en veertig jaren, zonder beroep, beiden wonende te Delft. De ouders van de bruid verklaarden, voor mij tegenwoordig, toe te stemmen in dezen echt.

De afkondiging van dit huwelijk is zonder stuiting geschied alhier den veertienden Maart.
Ik heb bruidegom en bruid afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk al de plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn. Nadat deze vragen door hen bevestigend beantwoord werden, heb ik, in naam der wet, verklaard, dat zij door het huwelijk aan elkaar zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig: Jansen, Petrus Johannes, oud drie en twintig jaren, kleermaker, broeder der echtgenoote en Brouwer, Antonetta Cornelia, oud zeven en dertig jaren, huishoudster, zuster van den echtgenoot, beiden wonende te Delft.
Waarvan akte, welke is voorgelezen.