Terug naar kaart

Documenten Jannetje Libochant:

   Bewerking geboorteakte 29-10-1909,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4775 geboorten 1909 akte nr. 1449.
In het jaar negentien honderd negen, den negen en twintigsten October is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden verschenen: Nicolaas Libochant, oud vier en veertig jaren, fabrieksarbeider wonende te Leiden, welke ons heeft verklaard dat Rachel Leupe, zonder beroep, wonende te Leiden, zijne huisvrouw, te zijnen huize op den acht en twintigsten October negentien honderd negen, des namiddags te vijf uren, bevallen is van een kind van het vrouwelijk geslacht, aan hetwelk hij bij deze geeft de voornaam van
Jannetje
Van welke verklaring wij deze akte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Willem Leupe, oud negen en zestig jaren, zonder beroep wonende te Leiden en van Gerrit Brugman, oud drie en tachtig jaren, zonder beroep, wonende te Leiden.
En is deze akte, na gedane voorlezing door ons, geteekend. De declarant en de getuigen verklaarden, niet te kunnen schrijven hebbende zij het niet geleerd.
   Bewerking huwelijksakte 22-06-1927,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: nr. 0516 burgerlijke stand Leiden inv.nr. 4923 huwelijken 1927 akte nr. 286.
Heden twee en twintig Juni negentien honderd zeven en twintig zijn voor mij, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden in het Raadhuis verschenen, ten einde een huwelijk aan te gaan: Adrianus Schouten, oud twee en twintig jaren, bankwerker, geboren en wonende te Leiden, meerderjarige zoon van Adrianus Schouten, oud twee en vijftig jaren los werkman en van Elisabeth Johanna Brugman, oud twee en veertig jaren, zonder beroep, beiden wonende te Leiden alhier tegenwoordig en toestemmende en Jannetje Libochant, oud zeventien jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Leiden, minderjarige dochter van Nicolaas Libochant, oud twee en zestig jaren, katoenverver, wonende te Leiden alhier tegenwoordig en toestemmende en van Rachel Leupe, overleden.

De afkondiging van dit huwelijk is zonder stuiting alhier geschied.
Geene verhindering tegen het gemelde huwelijk ter mijner kennis zijnde gebracht, heb ik bruidegom en bruid afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk al die plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn. Nadat deze vragen door hen bevestigend beantwoord werden, heb ik in naam der wet uitspraak gedaan, dat zij door het huwelijk aan elkander zijn verbonden.

Als getuigen waren tegenwoordig: Gerardus Brugman, oud acht en twintig jaren, kleedermaker, oom van den bruidegom en Nicolaas van Leeuwen, oud negen en dertig jaren, los werkman, zwager der bruid, beiden wonende te Leiden. De vader der bruid verklaarde door onkunde niet te kunnen schrijven.
Waarvan akte, welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.
   Overlijdensadvertentie,
   Erfgoed Leiden en Omstreken: Krantenarchief, Leidsch Dagblad van 21-02-1983.