Terug naar kaart

Documenten Jacobus Christiaan Bosman:

   Bewerking geboorteakte 24-03-1874,
   Regionaal Archief Dordrecht: nr. 256 burgerlijke stand Dordrecht inv.nr. 63 geboorten 1874 akte nr. 245.
In het jaar achttien honderd vier en zeventig, den vier en twintigsten Maart, is voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand van Dordrecht, Provincie Zuid-Holland, verschenen: Pieter Bosman oud negen en dertig jaren, van beroep houtkoopersknecht wonende alhier welke ons verklaard heeft, dat hem uit zijne echtgenoote Jacoba Christina van Randwijk, zonder beroep, wonende alhier, alhier op den twee en twintigsten Maart achttien honderd vier en zeventig, des namiddags ten tien ure, geboren is een kind van het mannelijk geslacht, in het huis geteekend Letter E no. 629 aan het Gulderoozepad, hetzelve de voornamen:
Jacobus Christiaan
gevende. De gemelde verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Teunis Grootenboer oud zeven en veertig jaren, van beroep timmerman en van Johannes Lierop oud vijf en twintig jaren, van beroep houtkoopersknecht wonende beiden alhier.
Na voorlezing dezer akte hebben wij de vader en de getuigen deze onderteekend.
   Bewerking huwelijksakte 15-11-1893,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 732 huwelijken 1893 akte nr. 1196.
Heden den vijftienden November achttien honderd drie en negentig, compareerden in het Raadhuis voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente 's=Gravenhage, Jacobus Christiaan Bosman, oud negentien jaren, warmoezier geboren te Dordrecht wonende alhier, minderjarige zoon van Pieter Bosman, bediende en Jacoba Christina van Randwijk, zonder beroep beiden wonende alhier, alhier tegenwoordig en consenteerende. En Sara Catharina Schouten, oud drie en twintig jaren, dienstbode, geboren te Leiden, laatst aldaar thans alhier woonachtig, meerderjarige dochter van Franciscus Schouten, smid, wonende te Leiden, alhier tegenwoordig en consenteerende en Elisabeth Maria Arnoldus, overleden.

die ons verzocht hebben over te gaan tot de voltrekking van hun huwelijk, waarvan de afkondigingen zonder verhindering alhier hebben plaatsgehad alsmede te Leiden op den vijfden en twaalfden dezer.
De comparanten hebben overgelegd hunne geboorte akten, de doodakte van hare moeder het certificaat van voldoening aan de Nationale Militie, benevens het bewijs der gedane afkondiging te Leiden.

De comparanten ons te kennen gegeven hebbende elkander aan te nemen tot echtgenooten, en getrouwelijk te zullen vervullen alle plichten bij de Wet aan echtgenooten opgelegd, verklaren Wij in naam der Wet, dat zij door het huwelijk zijn verbonden. Al hetwelk heeft plaatsgehad in tegenwoordigheid van Pieter Bosman ous vijf en dertig jaren, wonende te Bergen op Zoom, van Johannes Bosman, oud een en dertig jaren wonende te Rotterdam, conducteurs, broeders van den bruidegom, van Pieter Baak, oud vijf en dertig jaren, metselaar, wonende te Scheveningen en van Johannes Suurmond, oud twee en twintig jaren, gehuwd steenhouwer wonende alhier.
Wij hebben hiervan deze akte opgemaakt en na voorlezing onderteekend met de comparanten zijne ouders hare moeder en de getuigen.
   Bewerking overlijdensakte 20-04-1937,
   Gemeentearchief 's-Gravenhage: nr. 0335-01 burgerlijke stand 's-Gravenhage inv.nr. 1614 overlijden 1937 akte nr. 824.
Heden den twintigsten April negentien honderd zeven en dertig verscheen voor mij, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente 's-Gravenhage, Hoefnagels, Gerardus, oud twee en zestig jaren, bedienaar, wonende alhier, die verklaarde, daarvan uit eigen wetenschap kennis dragende, dat op de zeventienden dezer, des namiddags ten tien ure nul minuten, in deze gemeente is overleden:
Bosman, Jacobus Christiaan,
oud drie en zestig jaren, zonder beroep, geboren te Dordrecht, wonende alhier, echtgenoot van: Schouten, Sara Catharina, zoon van: Bosman, Pieter en van: van Randwijk, Jacoba Christina, beiden overleden.
Hiervan is deze akte opgemaakt, welke overeenkomstig de Wet is voorgelezen.